ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер кожен львів’янин може самостійно перевірити новобудову на предмет скандальності

|

Сьогодні, 2 грудня, головний архітектор Львова Юліан Чаплінський презентував 2 онлайн-карти, що показують об’єкти, які перебувають на стадії планування чи будівництва та скандальні забудови, передає кореспондент Львівського порталу.

чаплінський

Місто Львів зараз є містом України, в якому найбільше будуються. На жаль, львів’яни стають жертвами обманів, тому керівництво міста вирішили створити ці карти.

Перша карта – це мапа, з нанесеними містобудівними умовами та обмеженнями на об’єкти, які перебувають на стадії будівництва або ж лише плануються. Зараз на ній нанесено 200 об’єктів.

карта 1

«У кожному з районів є різнокольорові позначки, які показують житлові будинки, адміністративні приміщення, готелі, будинки освіти, об’єкти сакрального призначення, тощо. Завершує цей список змішана функція, що поєднує в собі будівництва поєднаного типу. Люди можуть спокійно подивитися, що відбувається в їхньому районі, які об’єкти будуються. В майбутньому ми будемо публікувати паспорти фасадів або візуалізацію об’єктів. Важливо знати, що ці позначки – це лише умови проектування, адже міська рада не дає дозволи на будівництво, а тільки вихідні дані для проектування», – сказав Чаплінський.

Друга карта має стати в нагоді для тих, хто хоче придбати житло. На цій карті позначено 30 об’єктів.

карта 2

«Друга мапа є дуже доступною. На ній червоними крапками позначено ті чи інші забудови, які вважаються сандальними. Скандальна забудова – це будова, яка не має містобудівних умов і обмежень або має містобудівні умови і обмеження, але будується з порушенням наданих вихідних даних, а відтак – має всі шанси не бути введеними в експлуатацію. Тобто люди можу самі перевірити той чи інших об’єкт на предмет скандальності», – зазначив головний архітектор міста.

Каталізатором створення таких мап є скарги, звернень мешканців. Саме завдяки звернення львів’ян, міськрада починає боротися з незаконними забудовниками.

Юліан Чаплінський вважає, що цей проект – це метод оголення інформації, щоб вберегти львів’ян від купівлі житла в незаконних забудовах.

Раніше Львівський портал повідомляв, що архітектори шоковані, адже забудовники нищать архітектуру Львова з допомогою місцевої влади. Відтак є реальна загроза, щоЛьвів буде виключений із спадщини ЮНЕСКО.

А також опублікували статті: кому належить історичний центр Львова?, розслідування, хто «кришує» самобуд на Гіпсовій? та скандал, що у Львові зводять нову «ратушу».

Фото: pb.platfor.ma

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *