ОСТАННІ НОВИНИ

Куди звертатись львівським жінкам, які потерпають від насильства п’яних чоловіків

|

123116Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушень прав людини. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорсткої поведінки. Подібні дії з боку насильника призводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи чи кількох осіб, членів цієї родини. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки, діти та люди похилого віку. Про це інформує прес-служба ГУ МВСУ у Львівській області, передає кореспондент Львівського порталу.

Значну частину насильств по відношенню до жінок здійснюють п’яні чоловіки. Дуже часто у п’яному стані агресивними стають цілком неконфліктні люди. Якщо ви бачите, що чоловік перебуває у стані сп’яніння, не з’ясовуйте з ним стосунків, не реагуйте на його провокації та намагайтесь заспокоїти його, не робіть різких зауважень.

Важливо знати, якщо вас побили, доказом нанесення вам тілесних ушкоджень буде тільки висновок судово-медичної експертизи. Без нього притягнути кривдника до кримінальної відповідальності неможливо. Тому, звернувшись з заявою до міліції вимагайте скерування на експертизу. Якщо ви звернулись за медичною допомогою у лікувальний заклад, він зобов’язаний повідомити органи внутрішніх справ про ваше звернення у випадку наявності у вас тілесних ушкоджень. Якщо ж ви скажете лікарю, що ушкодження отримали випадково, вам буде важче захистити себе та притягнути кривдника до відповідальності.

Якщо ви потерпаєте від насильства в сім’ї, побоїв, погроз, психологічного, економічного чи сексуального насильства, вам негайно необхідно звернутися за допомогою до працівників міліції.

Ілюстрація zz.te.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *