ОСТАННІ НОВИНИ

Психіатр з Ізраїлю вчитиме у Львові фахівців надавати допомогу бійцям з психологічною травмою

|

Сьогодні, 28 листопада, у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону розпочався семінар на тему: «Підвищення психологічної пружності серед військовослужбовців та цивільного населення». Про це Львівському порталу повідомили у Регіональному медіа-центрі МО України (м.Львів).

Організатори цього заходу, голова ради директорів Центру кризової інтервенції Тетяна Карпюк та координатор кризової психологічної служби міста Львова Оксана Наконечна за підтримки Посольства держави Ізраїль, запросили головного психіатра Армії Оборони Ізраїлю Мікі Дорона поділитися своїм досвідом із фахівцями-психологами, лікарями психіатрами, психотерапевтами та волонтерами, які працюють у галузі кризового стресу.

 

«Актуальність проведення цього семінару викликана сучасними подіями, збільшенням кількості поранених та постраждалих внаслідок подій, які відбуваються на сході нашої країни, – зазначила у вступному слові Тетяна Карпюк. – Тому ми й запросили до Львова Мікі Дорона поспілкуватися із нашими фахівцями, які зараз працюють із військовослужбовцями у галузі подолання кризового стресу. Його приїзд в Україну став можливим завдяки особистому сприянню Почесного Консула Держави Ізраїль у Західному регіоні України Олега Вишнякова», – сказала вона.

Слід зазначити, що загалом взяти участь у семінарі запропоновано близько півсотні спеціалістам, які поділені на дві групи. Така форма проведення передбачає інтерактивне спілкування. Серед учасників є представники дуже різних інституцій, зокрема, з Львівського національного університету імені Івана Франка, Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Львівського державного університету внутрішніх справ, Львівської обласної психіатричної лікарні. Також приїхали спеціалісти з Житомира, Луцька, Чернівців, Києва та інших.

У програмі заходу передбачено обговорення аспектів гострого стресового розладу, у якому саме і перебувають військовослужбовці, що брали участь у бойових діях, або отримали бойові поранення. Також фахівці психологи та психотерапевти розглянуть шляхи та методи подолання таких станів, поспілкуються про вторинні психологічні травми та їхнє попередження.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *