ОСТАННІ НОВИНИ

Комуністи та "свободівці" відзначили День скорботи шарпаниною біля Монументу Слави

|

У день скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні львівські «ліві» провели захід біля Монумента Слави у Львові, на який зібралося близько 30 осіб. Захід охороняли вдвічі більше міліціонерів. Прийшли і свободівці – проконтролювати аби не було червоних прапорів. У результаті не обійшлося без шарпанини.

Про це повідомляє кореспондент IA ZIK.

Спроба другого секретаря Львівського обкому КПУ Юрія Ткаченка витягнути червоний прапор виявилася невдалою, оскільки цьому завадили свободівці. Виникла невелика шарпанина, однак міліція розвела учасників конфлікту. Нікого не було затримано.

«22 червня – День скорботи і пам’яті жертв війни в Україні. У цей день у 1941 році розпочалася Велика вітчизняна війна. Фашисти напали на СРСР. Фашизм приніс мільйони жертв. Ми мусимо згадувати цей день, щоб такого більше не повторилося. А є нелюди, які вважають, що коли фашисти прийшли сюди – це було свято для України.

Ми живемо в державі Україна, у якій діють закони, однакові для всієї країни. Галичина є складовою частиною України. На сьогодні є закони, є рішення судів, які всі мусять виконувати не залежно, чи це депутат Львівської міської ради, чи львівський бомж», – заявив у коментарі журналістам комуніст Юрій Ткаченко.

Він також зізнався: «Ми б розгортали червоний прапор, але міліція просить дуже, щоб ми цих биків не дратували».

Присутній біля Монумента Слави депутат Львівської міськради, свободівець Любомир Мельничук переконаний, що сьогоднішній захід комуністів – це шоу на гробах загиблих.

«Червоний прапор – прапор ГУЛАГу і Голодомору. Влаштовувати шоу на гробах загиблих – це можуть зробити виключно комуністи. Вони ще раз підтвердили, що нічого святого в них немає. У цей трагічний день заради свого піару влаштовувати політичні шоу з використанням радянської символіки – ні депутати, ні львів’яни не можуть цього дозволити.

Окрім того, це незаконно, оскільки станом на сьогодні діє ухвала Львівської міськради про заборону використання радянської та нацистської символіки. Міська рада подала апеляцію на рішення суду першої інстанції, який дозволив червоні прапори. Під час розгляду в апеляції рішення суду першої інстанції призупинено. Остаточну крапку ще не поставлено», – наголосив Мельничук.

Головний міліціонер Львівщини особисто керував охороною громадського порядку поблизу Монумента Слави. За його словами, до участі в акції було заявлено до 500 осіб.

Шарпанину щодо червоного прапора Рудяк назвав «легким конфліктом».

«Це легкий конфлікт між певними політичними силами, котрий, дякувати Богу, не переріс у бійку. Міліція відреагувала», – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *