ОСТАННІ НОВИНИ

Активістку FEMEN випустили з ізолятора

|

Сьогодні, 29 травня, із львівського ізолятора тимчасового утримання випустили активістку жіночого руху “Femen”. Її затримали 24 травня під час скидання Кубка УЕФА, який на той час виставлявся у Львові. Галицький районний суд міста виніс їй покарання у вигляді п`яти днів адміністративного арешту.

Зустрічати свою колегу з Києва приїхали три учасниці руху. Вони стояли під стінами міліції. Коли дівчину відпустили вітали її плакатами – “Яна наша героїня” та “Freedom for femen”.

“Найважче було перших два дні, – розповіла Яна. – Сиділа в камері одна. Вентиляції зовсім не було. За два дні камеру тільки два рази провітрювали. Через то було важко дихати. Тим паче, що у сусідніх камерах чоловіки сиділи. Курили міцні цигарки. Дихати було неможливо. Їсти через це не могла. Лише на третій день адаптувалася. Міліціонери наді мною не знущалися. Навпаки, розпитували про “Femen”. Раз навіть тортом пригостили. Розказували про те, які жахи колись коїлись в цій тюрмі. Під час війни в ній розстрілювали людей. Там дуже погана енергетика. Вночі чула як хтось розгулював по коридору між камерами”.

Після виходу із міліції дівчата направилися в центр Львова. Там недалеко від Ратуші вони провели топлес-акцію. Оголили груди та підняли плакат “Freedom for femen”.

“Нам не потрібно озиратися, на те, що скажуть інші, – каже політолог Ігор Танчин. – Всі дивляться, як ми виглядатимемо перед іноземцями, які приїдуть до нас на Євро. Але ніхто не зважає як виглядатиме перед власним народом. Все робиться для іноземців. Для українців — нічого. Такі от протести неформального характеру відбуваються там, де неможливо вирішити ситуацію на правовому рівні. Це свідчить, що народ невдоволений. Але він не має можливості зробити протест цивілізовано. От до прикладу ситуація з поїздами. Поміняли їх графік навіть не запитавши думку українців. Чиновники намагаються напустити пил в очі іноземцям. Показати, що в нас добре. Але те добре зовсім не підходить самим українцям. І така ситуація у нас з усім. Не лише з поїздами чи Євро. Влада не може постійно закручувати гайки на казані, який кипить. Невдоволення суспільства зростає. Наразі це такі неформальні протести, деколи мітинги. Та ніхто не знає, в що це згодом може вилитись. Стверджувати, що дії “Femen” проплачені якоюсь політичною силою не можна. Адже наразі жодна з існуючих партій не висловилася проти Євро-2012″.

 

Gazeta.ua

Фото: сайт FEMEN 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *