ОСТАННІ НОВИНИ

До Євро-2012 залишилося 200 днів. Готовність Львова

Львівський портал

|

Від сьогодні, 21 листопада, і до першого матчу на Чемпіонаті Європи з футболу залишилося рівно 200 днів. Це той час, який залишився у країн-господарів України та Польщі для того, щоб привести всю необхідну інфраструктуру у повну відповідність до вимог УЄФА. Львів також продовжує підготовку до проведення матчів. Незважаючи на те, що наше місто прийме лише три матчі групового турніру, які відбудуться 9, 13 та 17 червня, місто повним ходом продовжує реалізацію всіх задуманих проектів, інформує прес-служба Львівської міськради.

Головними вимогами, які були поставлені перед нашим містом – це сучасний стадіон, аеропорт, фан-зона, достатня кількість місць у готелях, транспорт та дороги.

Лише нещодавно навпроти головного об’єкту – стадіону – було поставлено статус «Виконано». 29 жовтня він був офіційно відкритий, а 15 листопада пройшов «перше бойове хрещення» футболом. В цей день збірна України приймала збірну Австрії і перемогла її з рахунком 2:1, що ще раз підтвердило фартовість Львова для нашої головної команди. Однак збірна свої матчі під час Євро-2012 у Львові проводити не буде. А хто буде стане відомо вже зовсім скоро. Окрім того ці події дали змогу перевірити готовність міських служб до великого напливу фанатів під час футбольних матчів. Для прикладу, транспортники діяли більш злагоджено, ніж в попередній раз, що дозволило глядачам вчасно потрапити на стадіон. Для цього були запущені додаткові автобуси до автовокзалу та «Ашану» (до самого стадіону автобуси не пускали з метою не допустити формування заторів на дорогах).

Окрім стадіону, важливим інфраструктурним об’єктом в місті і надалі залишається аеропорт. Сама будівля аеровокзалу на даний момент готова на 79% (тривають внутрішні роботи по влаштуванню теплозабезпечення, монтажу вертикального транспорту, системи вентиляції та кондиціонування), а злітно-посадкової смуги завершено 2080 м з необхідний 3500 м. Час закінчення будівництва кожен раз переноситься, адже в проект постійно вносяться зміни з метою забезпечити найбільшу якість послуг.

Забезпеченість готельними номерами – це та вимога, яка жодного разу не стала проблематичною для Львова. Місто, як одне з найбільших туристичних центрів України, своєчасно забезпечило необхідну кількість місць різної якості (від номерів «люкс» в готелях 5* і до хостелів). УЄФА вимагало законтрактувати 2545 місць, натомість Агенція з підготовки до Євро-2012 вже має домовленості на 2916 місць. Окрім того в самому місті в готелях, хостелах та пансіонатах може розміститися одночасно близько 8 тис. туристів. Окрім того на даний момент ще деякі готелі знаходяться на стадії завершення.

Транспорт та дороги – це та галузь, яка місті змінювалася постійно. Так у Львові була прийнята нова транспортна мережа, яка дозволяє львів’янам і туристам зручніше пересуватися містом, не створюючи при цьому затори на дорогах. Щодо самих доріг, то цьогоріч було заплановано капітальний ремонт 56 км міських шляхів. Однак через неналежне фінансування з боку держави втілити цей план вдалося лише наполовину. Були відремонтовані або на стадії завершення вул. Пасічна (ділянка від вул. Таджицької до вул. Китайської), вул. Городоцька (від вул. Залізничної до церкви Анни), вул. Личаківська, вул. Коновальця, вул. Мельника – вул. Чупринки, просп. Свободи та ряд маленьких вулиць. Але і це також добре, адже за попередні 4 роки було відремонтовано 60 км доріг.

Тому Львів тепер перетворюється з «будівельного майданчика» в «організаційний центр».

«200 днів – це той час, коли можна підсумувати основні інфраструктурні проекти: відкрили стадіон, закінчуються роботи в аеропорті. І в такому випадку на перше місце стає операційна діяльність, тобто кадри, які будуть працювати і в аеропорту, і на стадіоні, і в місті. Це та основа, яка дасть нам результат. Якщо правильно спрацюємо і в промоції міста, і в організації фан-зони, то отримаємо хороший відгук і в міжнародній пресі, і від людей, в яких виникне бажання ще раз до нас повернутися», – зазначив директор департаменту «Євро-2012» Олег Засадний.

На теперішній момент Львів продовжує організаційно готуватися до прийому гостей на Євро-2012. Адже вся робота вже вийшла на фінішну пряму. Головною тепер стає дата 2 грудня, коли у Києві відбудеться жеребкування фінальних груп Євро-2012. Саме там і буде визначено збірні яких країни проведуть свої матчі у Львові. На даний момент остаточно відомо, що у нашому місті не гратимуть збірні України, Польщі, Іспанії та Нідерландів. А в залежності від того, хто гратиме в нашому місті, вибудовуватиметься промоція Львова в цій країні, і закладено кошти, необхідні на це.

«Ми повинні передбачити в бюджеті наступного року ті речі, які є необхідні. Це і операційна діяльність фан-зони, і транспорт, і промоція міста в тих країнах, які гратимуть у Львові. 2 грудня вже будемо знати своїх партнерів. З 3 грудня ми повинні почати активну співпрацю з тими країнами», – розповів Олег Засадний.

Головною підтримкою організаторів і надалі залишаються волонтери, які вважаються співорганізаторами Євро-2012. Тож місто в цьому напрямку продовжує набір волонтерів приймаючого міста.

«Набір волонтерів продовжується. Це одна зі складових частин операційної структури. Близько 1000 волонтерів будуть зустрічати і проводжати інших гостей. Тому наскільки ефективно ми спрацюємо по відбору, наскільки якісно навчання буде проведено, настільки якісно вони працюватимуть у нашому місті», – додав Олег Засадний.

Набір волонтерів приймаючого міста Львів триватиме до 31 грудня 2011 року. Для того, аби стати волонтером, необхідно заповнити анкету та надіслати за адресою, вказаною на офіційному сайті приймаючого міста www.uefaeuro2012.lviv.ua у розділі «Волонтеру». На даний момент серед почесних волонтерів приймаючого міста є капітан ФК «Карпати» Ігор Худоб’як та відома ведуча Ольга Фреймут.

Отож, 200 днів – це той час, який дано для завершення підготовки та врегулювання всіх формальностей. Збільшити цей термін неможливо. Тому 200 днів – це час для гуртування України навколо спільної мети – провести найкращий Чемпіонат Європи з футболу.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *