ОСТАННІ НОВИНИ

З початку року у Львові легалізовано працю 400 осіб

Львівський портал

|

З початку року у Львові легалізовано працю 400 осіб, інформує прес-служба Львівської міськради.

Особливо актуальним це питання є для  закладів громадського харчування,  працівники яких не можуть бути допущені до обслуговування клієнтів, якщо вони не мають трудових угод, не проходять медичного обстеження та не мають медичних книжок.

За словами начальника відділу праці управління економіки ЛМР Катерини Рибачок, це правило досить часто порушується, адже кожне третє підприємство у місті має непрацевлаштованих робітників.           

Відтак, у місті проводиться постійна робота щодо легалізації найманої праці. Зокрема, створена міська комісія, що розглядає питання легалізації найманої праці, виплати легальних зарплат та погашення заборгованості по зарплатах на підприємствах міста. Такі комісії працюють у кожному районі міста. Д складу комісій, крім представників районних адміністрацій, входять і представники Державної податкової служби, відділу по боротьбі з економічними злочинами, Інспекції праці.

«З початку року у місті виявлено 550 неоформлених працівників, вже оформлено близько 400 угод, близько 25 справ знаходяться у правоохоронних органах. Ця робота проводиться дуже активно», – повідомила начальник відділу праці  Катерина Рибачок.

У центральній частині міста проблема не працевлаштованих робітників, найчастіше стосується закладів громадського харчування.

«Здебільшого ми виявляємо неоформлених працівників у закладах громадського харчування. З початку року загалом у Галицькому районі було виявлено  203 неоформлених працівника, всі вони – переважно працюють в ресторанах або в кав’ярнях. За результатами нашої роботи трудові угоди оформлено зі 198 працівниками. Щодо одного з закладів громадського харчування на вулиці Вірменській нам довелось звернутись в міліцію. Відкрита кримінальна справа», – повідомила заступник голови Галицької районної адміністрації з соціально-економічних питань Ярослава Білостоцка.            

Не є винятком і оформлення цивільно-правових угод. Адже цивільно-правові угоди передбачають виконання певної роботи.

«Цивільно-правові угоди передбачають оформлення конкретної частини роботи і оформлення акту виконаних робіт. Якщо людина оформлена на постійну роботу за цивільно-правовою угодою, акт виконаних робіт не оформлюється, відповідно людина може не отримати зароблені гроші», – повідомила представник Інспекції праці Любов Лісна. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *