ОСТАННІ НОВИНИ

У школах Галицького району стартувала акція „СНІД очима дітей”

Львівський портал

|

У школах Галицького району Львова стартувала акція „СНІД очима дітей”. У рамках заходу школярам розповідають про шляхи розповсюдження інфекції, стадії розвитку та методи запобігання зараженню. Лекції читає лікар-інфекціоніст ЛНМУ імені Данила Галицького Оксана Мельник, повідомляє прес-служба Львівської міської організації Партії регіонів.

Аби учні глибше усвідомили небезпеку хвороби, крім усної інформації дітям також  показують фільм. А ще запрошують долучитися до конкурсу малюнку на тему „СНІД очима дітей”.  Переможці якого отримають призи.

„На сьогодні уже прослухали лекції та переглянули фільм учні СЗШ №19, 35, 52 та 62 , що у Галицькому районі. Якщо проект викличе зацікавлення – плануємо поширити його на весь Львів. Адже для України проблема СНІДу є надзвичайно актуальною”, – наголосила один з організаторів проекту, представник Галицької районної у місті Львові організації Партії регіонів Ніна Вербова.

Додамо, що акцію „СНІД очима дітей” організували представники Галицької районної в місті Львові організації Партії регіонів зпідтримки народного депутата України, голови ЛОО ПР Петра Писарчука.

Нагадаємо, Україна за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції/СНІДу займає одне з перших місць в Східноєвропейському регіоні. Перші випадки ВІЛ-інфікування серед громадян України були зареєстровані в 1987 році. Протягом наступних семи років спостерігалось повільне розповсюдження цього захворювання – від шести до сорока нових випадків щорічно. В 1995 році ситуація різко погіршилась, що було пов`язано зі спалахом інфекції серед споживачів ін`єкційних наркотиків.

З часу виявлення першого випадку ВІЛ-інфекції у 1987 році і до 2010 року включно в Україні офіційно зареєстровано 182 тис. ВІЛ-інфікованих громадян України, захворіло на СНІД 37 тис. (31 241 – 2010р.) Померло від захворювань, зумовлених СНІД 21 тис. (17 791 в 2010 році). Помирають переважно особи репродуктивного та працездатного віку (20-40 років).

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *