ОСТАННІ НОВИНИ

Казахи не отримували українських претензій щодо «фосфорної» аварії

|

Залізничні цистерни, що постраждали в «фосфорній» аварії в Львівській області, непридатні для подальшої експлуатації. Про це заявив представник компанії «Казахстанські залізниці» Володимир Фірсов.

«Зараз ці вагони перебувають на території Казахстану. Після вивантаження буде проведений їх огляд з представником Українських залізниць і буде розглянуто питання про їх подальшу експлуатацію. Але, судячи з усього, подальша їх експлуатація не видається можливою», – сказав він у вівторок на прес-конференції в Астані.

Зі свого боку, начальник юридичного відділу ТОО «Казфосфат» Канат Сулейменов пояснив, що «компанії завданий матеріальний збиток – ці цистерни вже не придатні для експлуатації». «Після отримання висновку експертизи ми не виключаємо можливості, що пред’явимо матеріальний збиток винним у цій залізничній аварії», – сказав він.

Крім того, як повідомив директор Департаменту безпеки руху залізниць Канат Мухамеджанов, казахські вантажовідправники не вважають себе винними в аварії, що сталася. «Ми не вважаємо себе в жодному ступені винними в події, що відбулася, і ніяких претензій досі до казахської сторони з боку України не надходило», – сказав він.

Разом з тим, представник залізниць Казахстану пояснив, що розслідування причин аварії, що сталася в Україні, продовжене на місяць. «Висновок комісія поки що не зробила», – відзначив він.

Нагадаємо, в Львівській області 16 липня зійшли з рейок і перекинулися 15 цистерн з отруйним жовтим фосфором, шість з них загорілись. Фосфор ішов із Казахстану транзитом через Україну до Польщі. Через отруєння парами фосфору було госпіталізовано 184 людини, зокрема 50 дітей. Аварію назвали техногенною катастрофою. Інформує proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *