ОСТАННІ НОВИНИ

Проти Шкіля поновили кримінальну справу

|

Слідче управління Генпрокуратури поновило розслідування кримінальної справи проти «бютівця» Андрія Шкіля за звинуваченням в організації масових безчинств під час акції «Україна без Кучми». Про це пише «Сегодня».

Як стало відомо «Сегодня» з копії листування між депутатом-«регіоналом» Владиславом Забарським і заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним, 25 червня цього року в слідчому управлінні Генпрокуратури поновлено розслідування кримінальної справи щодо екс—депутата з БЮТ і екс-голови УНА—УНСО Андрія Шкіля за ч.1 ст.71 Кримінального кодексу України (організація масових безчинств). Примітно, що Шкіля в даний час уже не зможе врятувати депутатська недоторканність — з нею він розлучився разом з мандатом нардепа.

«Після того, як 12 червня цього року Андрій Шкіль добровільно склав з себе повноваження депутата, я наступного дня відправив депутатський запит на ім’я генпрокурора Олександра Медведька, – розповів газеті депутат Забарський. «У ньому я поцікавився, чи поновлена у такому разі його кримінальна справа, а якщо ні, то я попросив генпрокурора дати вказівку завершити слідство і направити справу до суду», – додав він. 26 червня Забарському прийшла відповідь від заступника генпрокурора Кузьміна про те, що досудове розслідування щодо Шкіля поновлене. Інформує proUA .

Водночас у коментарі zaxid . net сам нардеп наголосив, що поновлення кримінальної справи проти нього – початок репресій Партії регіонів.

«Звісно, я теж чув інформацію про нібито поновлення кримінальної справи проти мене за участь в акції “Україна без Кучми”. Зараз ми цю інформацію перевіряємо, але я переконаний, що це звичайна провокація», – зазначив він.

“Насправді там є багато тонких юридичних нюансів. Але водночас за участь в “Україні без Кучми” ми згодом були нагородженні – то як може бути мова про поновлення справи?”, – резюмував Андрій Шкіль.

Нагадаємо, 9 березня 2001 року в рамках акції «Україна без Кучми» тодішня опозиція, в яку входила і УНА–УНСО, проводила акцію протесту на вул. Банковій біля будівлі адміністрації Президента Леоніда Кучми, що закінчилася зіткненням міліції з «унсовцями», котрі намагалися прорвати оточення і влаштували бійку. У результаті до кримінальної відповідальності тоді було притягнуто 19 осіб, у тому числі і Шкіль. Потім у зв’язку з тим, що тоді ж Верховна Рада відмовилася дати дозвіл на притягання Шкіля до кримінальної відповідальності (інші 18 «унсовців» були засуджені до різних термінів ув’язнення), його справа була виділена в окреме провадження і передана з СБУ, слідче управління якого його вело, в Генпрокуратуру. В цілому справа пролежала без руху останні 5 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *