ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові може з’явитись музей сакрального мистецтва

|

У Львові може з’явитись музей сакрального мистецтва, однак спершу необхідно виділити приміщення. Щодо мистецького наповнення, то, за словами члена комісії сакрального мистецтва Львівської архиєпархії УГКЦ у питанні збереження пам’яток сакральної архітектури отця Севастіяна Дмитруха, є вже близько чотирьох тисяч екземплярів пам’яток.

«Уже розроблено проект музею, приміщення для якого можна було б виділити у одному із трьох місць: по вулиці Лисенка у музеї визвольних змагань, або в церкві святого Казимира, де зараз друкарня МВС, чи у церкві святого Климентія, з якої мають перемістити телефонну станцію», – зазначив отець Севастіян.

Також Севастіян Дмитрух висловив до керівництва чотири побажання у ході обговорень під час наради щодо питань збереження дерев’яної сакральної архітектури. Перше: провести повний опис церков із фотофіксацією для того, аби наступний парох у церкві бачив у якому стані треба підтримувати храм. Друге: напрацювати спільний документ, що зобов’язував би нести відповідальність пароха або громаду у випадку перебудови чи перефарбування церкви без дозволу сакральної комісії. Третє: зняти фільм про нищення церков та проводити виховну роботу в цьому руслі. Четверте: напрацювати документ, який би зобов’язував нести відповідальність громаду та священника.

Голова постійної комісії з питань культури, духовного відродження, засобів масової інформації та туризму Марія Христинич взяла до уваги зауваження та прохання отця Севастіяна. Вона повідомила, що нададуть доручення депутатові облради, який очолює комунальне телебачення (Хвойницькому – ред.) відзняти фільм про нищення українських церков. Бюджет такого фільму за попередніми підрахунками сягатиме близько п’яти тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *