ОСТАННІ НОВИНИ

До першого жовтня Львів буде столицею ремесел

|

Від сьогодні і до першого жовтня площа біля Музею ідей, що по вул. Валовій, 18а, перетворилася на справжній ярмарок майстрів глини, скла та дерева. Усі вони зібралися, аби показати свої вміння на фестивалі “Львів – столиця ремесел”.

На площі перед музеєм можна зустріти умільців не лише зі Львова, а й Полтави, Черкащини та інших регіонів України.

Літр справжнього полтавського меду ласуни зможуть придбати за 27 гривень, а зацукровані у меді грецькі горіхи – за 20. Також тут можна скуштувати меду з сотів. А от Львівське братство пасічників “Вій” продає свічки у формі казкових тварин з натурального воску.

Усі, хто прагне навчитися гончарному мистецтву, зможуть це зробити під керівництвом пана Ігоря зі Львова. Кому ж не вдасться зробити нехитрий глечик самому, може купити уже готовий виріб. Ціна – від 40 до 300 гривень.

Найдешевший виріб ручної роботи з коров ’ячого рогу – гребінець – коштує 50 гривень. А от за квіткову композицію з рогу доведеться викласти 1200 гривень . Пан Євген з Черкащини каже, що робота дуже копітка, тому й ціна відповідна.

Вироби Львівської студії скла Дмитра Столярова коштують від 4 до 80 гривень.

Та на ярмарку вироби можна не лише купити чи продати. Можна й просто показувати, як це робить колекціонер Любомир Кушлик. Він сподівається, що під час фестивалю поповнить свою колекцію. А в ній уже є такі інструменти, як волинські бугаї, закарпатські цітери, цимбали, бандури, роги, з якими ходять на коляду, і навіть батоги, які карпатські пастухи використовують у танці.

Те, що ті вироби ще й досі сучасні, доводять молоді хлопці, які сидять недалеко від пана Любомира і заповзятливо виграють на бандурі хіти “Плачу Єремії”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *