ОСТАННІ НОВИНИ

Проблему гудронів у Грибовичах обговорили під час круглого столу

|

Про проблеми утилізації грибовицьких гудронів сьогодні говорили за круглим столом за участі представників ТзОВ ВКП «Алвема», Державного управління екології та природних ресурсів у Львівській області, науковців та екологів.

ВКП „Алвема” провела науково-дослідні роботи з технології переробки гудрону нафтових кислот. Разом з Львівським національним університетом „Львівська політехніка” і Львівським проектним інститутом „Львівдіпронафтохім” вивчили і розрахували оцінку впливу на навколишнє середовище гудронів нафтових кислот та розробили техніко-економічне обгрунтування очищення ставків-накопичувачів у районі сміттєзвалища біля села Грибовичі від гудрону нафтового кислого. Техніко-економічне обгрунтування пройшло повну державну експертизу і отримало позитивний висновок. На даний час інститут „Львівдіпронафтохім” завершує випуск даного проекту. Проект виконується у повній відповідності.

„На сьогодні виникає проблема допомоги обладміністрації та райадмністрації по перевезенні кислих гудронів, – зазначив представник фірми ТзОВ ВКП „Алвема” Євген Дідум. Ще однією проблемою є те, що наявність в гудрону нафтового кислого поліетиленових та інших полімерних матеріалів, які важко відокремити. Вони стають на заваді перекачки і забивають трубопроводи та насоси”.

430 тисяч гривень витратила ВКП „Алвема” на транспортні перевезення кислих гудронів з Грибович на переробку у Донецьку область.

Для прозорості процесу, передовсім поінформованості з боку ЗМІ та громадськості, Євген Дідум запропонував представників облдержадміністрації призначити відповідальну особу, яка могла б надати усю необхідну інформацію з приводу гудронової проблеми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *