ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці Львівщини вимагають змінити умови оренди

|

Підприємці Львівщини сьогодні зібрались на засіданні круглого столу аби запропонувати деякі зміни до нормативно-правових документів, які регламентують умови оренди та приватизації комунального майна у місті. На засіданні, яке організувала Асоціація роботодавців Львівської області, зібралось близько п’ятидесяти підприємців.

Підприємці запропонували Львівській міській раді та міськвиконкому встановити мінімальний термін оренди комунального майна на десять років, за вийнятком, якщо меншого не вимагає орендар. Наступне, що вони пропонують, це переглянути розмір орендної плати з дотриманням умов розумної доцільності встановлення плати за оренду. Зокрема, підприємці вимагають, щоби розмір орендної плати не перевищував розміру встановленого в інших великих обласних центрах.

Голова Асоціації роботодавців Львівської області Зеновій Бермес зазначив, що в нашому регіоні орендна плата перевищує орендну плату по всій Україні і навіть у Києві, тоді як заступник начальника управління комунального майна Анатолій Забарило сказав: “Орендна плата у Львові є дуже високою, проте не найвища в Україні”.

Учасники засідання також пропонують місцевій владі розглянути можливість надання в оренду на пільгових умовах нежитлових приміщень для тих видів підприємницької діяльності, які є пріоритетними для територіальної громади міста Львова.

Наступним чого добиваються підприємці – спрощення процедури надання в оренду нежитлових приміщень комунальної власності у Львові.

Крім того, львівські підприємці вимагають створити більш прозорі механізми проведення оцінки вартості орендованих об’єктів та встановити терміни оформлення документів щодо приватизації об’єктів нерухомості та відповідальність за їх порушення.

З метою полегшення можливостей викупу орендованих приміщень вони просять передбачити можливість викупу орендованих приміщень частинами.

Підприємці також вимагають вилучити із Програми приватизації майна комунальної власності Львова на 2005 – 2006 роки п. 2,1, який дискримінує права власників патентів на право оренди приміщень, які придбали їх у інших суб’єктів підприємницької діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *