ОСТАННІ НОВИНИ

Міськвиконком попросив у львів’ян підтримки

|

Львівський міський виконавчий комітет звернувся до громади Львова з проханням підтримати його зусилля в питаннях соціально-економічного розвитку, щоб „протистояти заявам амбітних політиків, які гальмують темпи роботи”. Подаємо текст звернення повнотекстово.

„Шановні львів`яни !

Минуло майже три роки від часу, коли львівська громада обрала міським головою Львова Любомира Буняка. За цей період міський голова з новою командою господарників-професіоналів зреалізували і продовжують втілювати в життя цілу низку важливих для нашого міста інженерних, економічних, соціальних, гуманітарних, міжнародних проектів. За нетривалий час нові принципи і підходи міської влади до вирішення основних проблем міста підтвердили ефективність роботи усіх напрямків господарювання.

На розвиток міста за три роки освоєно коштів у два рази більше, ніж було напрацьовано і освоєно попередніми владами з 1990 року до 2002 року. Якщо у 2001 році фонд розвитку міста становив 14 млн.грн., то на 2005 рік заплановано 135 млн.грн.

За три роки у Львові капітально відремонтовано найскладніші дороги центральної частини міста (вулиці Дорошенка, Підвальна, Князя Романа, Личаківська, Листопадового Чину, Володимира Великого, площа Петрушевича та інші). На 2005 рік заплановано ремонт вулиць Городоцької, Івана Франка, площі Ринок.

Послідовна реалізація “Комплексної програми водопостачання м.Львова “ забезпечила водопостачання за цілодобовим та розширеним графіком – 75 % і за графіком – 25%. При тому, що у 2001 році лише 20% мешканців Львова були забезпечені водою цілодобово та за розширеним графіком, 70% – за графіком, а 10% – забезпечувались водою незадовільно або взагалі не мали водопостачання. Слід відзначити, що лише за каденції Любомира Буняка львів”яни отримали гарячу воду.

Переломним періодом у водопостачанні було завершення і здача в експлуатацію 14 кілометрів каналізаційного колектора поза межами центральної частини міста від вулиці Липинського до стику вулиць Кульпарківська-Наукова. Це дозволяє подавати воду цілодобово усьому місту, бо каналізаційні мережі уже спроможні прийняти таку кількість води. Існує багато технічних факторів, які впливають на темпи виконання програми «Вода», та чи не найосновніший –це її якість. Тому майже один рік було затрачено на будівництво і зараз завершується монтаж на водозаборі «Будзень» станції знезалізнення для того, щоб мешканці міста отримували якісну воду.

За кошти фонду розвитку та кошти спецфонду реставровано історичні пам`ятки – будинки центральної частини Львова. Зокрема піднято з руїн Палац Бандінеллі, збережено і врятовано від руйнування 240 будинків, на яких зроблено шатрові дахи та підсилено фудаменти. Ліквідовано 22 підвальні котельні у житлових приміщеннях і 8 підвальних котелень у закладах освіти, замість яких встановлено сучасне меншенергомістке і безпечне опалення.
З 2000-го до 2002 року у м.Львові було продано 35,7 гектара земельних ділянок і в бюджет розвитку міста надійшло 12 млн.грн., а у 2003 – 2004 роках реалізовано на аукціоні 7,54 га землі і отримано в бюджет 37,2 млн.грн.

Міська влада зробила помітний внесок у розвиток охорони здоров`я. Якщо у 2001 році на одного мешканця міста на охорону здоров`я припадало 57 грн., то у 2004 році при середньодержавному показникові – 85 грн. – у м.Львові припадає 115 грн. Автопарк станції швидкої медичної допомоги збільшився утричі: якщо у 2001 році він нараховував 27 автомобілів, то у 2005 році у розпорядженні міських лікарень є 72 автомобілі. Для лікарень міста придбано комп`ютерний томограф, двадцять апаратів УЗД, інші вкрай необхідні для покращення умов діагностування і здоров`я львів`ян апарати.

У загально-освітніх закладах міста відкрито нових 23 комп’ютерні класи. Зроблено помітні зрушення і в галузі культури. Тільки за минулий рік бібліотечні фонди міста поповнилися на 150 тисяч гривень. Вирішено багаторічну проблему із виділенням приміщень для створення Музею національно-визвольних змагань та Музею історії техніки.

Не можна не помітити і росту житлового будівництва, що дозволяє вирішити найскладнішу проблему – відселення сімей із аварійного житла. За три останні роки було відселено 119 сімей з аварійного помешкання і 16 сімей з непридатного.

І все це стало можливим завдяки зміні ідеології влади, яка ґрунтується на прозорості і відкритості, власне, яку запропонував і втілює у життя з першого дня свого перебування на посаді міського голови Любомир Буняк.

Разом з тим останнім часом у деяких засобах масової інформації з”являються публікації, що неправдиво висвітлюють роботу виконавчих структур міської ради, подають громаді міста неправдиві, перекручені, тенденційні факти. Висловлювання деяких політиків на зразок заяви народного депутата Олекси Гудими, що “після Буняка, який залишить після себе руїни…” (“Поступ”, №40 від 24 лютого-2 березня 2005 року) – сприймаються як образа не лише на адресу міського голови та усього міськвиконкому, але й на адресу усієї міської громади.

Вважаємо, що такі заяви спричинені незадоволенням власних амбіцій деяких політиків, які власні інтереси ставлять вище від суспільних, формують непривабливий імідж нашого міста як в Україні, так і у світі, підривають довіру серйозних міжнародних інституцій до влади нашого міста. Тим самим завдається величезна шкода нормальному цивілізованому розвитку міста, а разом з тим інтересам львівської громади.

Звертаємося до мешканців м.Львова підтримати зусилля виконавчого комітету Львівської міської ради в питаннях соціально-економічного розвитку, щоб різного роду заяви, протести, випади на адресу міської влади амбітних політиків не гальмували темпів роботи. Щиро сподіваємось на мудрість Львівської громади, яка зуміє відрізнити зерно від полови”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *