ОСТАННІ НОВИНИ

ДСО не вважає себе монополістом на ринку охорони

Ратуша-ForUm

|

На сьогодні УДСО при УМВСУ у Львівській області обслуговує 205 банківських установ з 686 зареєстрованих на Львівщині. Під охороною ДСО знаходять найбільші банківські установи Львівщини: “Аваль”, “Промінвестбанк”, “Кредит-банк”, НБУ, “Укрексімбанк”. Клієнтами недержавних охоронних формувань є лише 37 фінансово-кредитних установ. Попри це, ДСО не вважає себе монополісто на ринку охорони аргументуючи це тим, що зараз кожен банк сам вирішує хто його буде охороняти.

Начальник УДСО при УМВСУ у Львівській області Михайло Дзюдзь спростував закиди, що ДСО нібито змушує всі без винятку банки охоронятися виключно міліцією і безпідставно підвищує тарифи на свої послуги. Насправді банки мають право самі обирати охоронні установи, в цьому числі і недержавні.

Пан Дзюдзь також відзначив, що останнє підвищення цін на охоронні послуги ДСО проходило в жовтні 2001 року і було зумовлене Указом Президента про підвищення грошового утримання атестованим співробітникам. Пізніше з’являлися інші подібні нормативні акти, проте ДСО не піднімала цін, компенсуючи витрати коштами, що надходили від обслуговування інших об’єктів. “Керівництво ДСО з розумінням поставилося до того, що у середині минулого року при сформованому бюджеті і уже запланованих видатках банківські установи не в змозі були змінити ціни на надані охоронні послуги” – говорить Михайло Дзюдзь. За словами пана Михайла подальше здійснення охоронних зобов’язань за діючими на даний час цінами є для підрозділів ДСО економічно не вигідними, а в окремих випадках – збитковими.

Серйозною проблемою для ДСО є те, що з 1 січня вступив в дію Закон України “Про податок з доходів фізичних осіб”, який поширюється і на працівників міліції, в результаті цього заробітня плата буде зменшена в середньому на 13%. Щоб зменшити матеріальні втрати охоронців, керівництво ДСО просить банківські установи дещо збільшити рівень оплатиза  охоронне обслуговування. Тобто, не в примусовому порядку, а за згодою обох сторін. За словами пана Дзюдзя, кредитно-фінансові установи йдуть на зустріч охоронцям і майже всі вони на даний момент підписали нові угоди. До підвищення цін година охорони одного працівника ДСО коштувала для банку в середньому 7,5 – 8,5 грн., зараз охоронці просять за свої послуги від 9 гривень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *