ОСТАННІ НОВИНИ

Житлово-комунальне господарство області буде реформовано

Ратуша-ForUm

|

Пілотний проект з реформування житлово-комунального господарства проводить обласне управління ЖКГ під патронатом першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Мельника спільно з фірмою “ОКО” (“Об’єднані консультанти”), що виграла тендер Державного комітету житлово-комунального господарства України.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства ОДА Богдана Маєвського, цього року в обласному бюджеті на розробку Програми реформування житлово-комунального господарства Львівської області було передбачено 100 тисяч гривень, з яких 75 тис.грн. вже використано на фінансування виконаних робіт.

До кінця грудня у Львові відбудеться виїзна Колегія Державного комітету житлово-комунального господарства України, на якій розглянуть обласну програму реформування ЖКГ, а її результати будуть винесі на обговорення та затвердження сесії Львівської облради, повідомляє прес-служба ОДА.

“У житлово-комунальному господарстві області накопичилось стільки актуальних проблем, що доводиться до 70% свого робочого часу витрачати саме на їх вирішення. Відсутність відповідних управлінських кадрів, низька зарплата, висока енергомісткість, застаріле обладнання – усе це призвело до катастрофічного стану у цій сфері господарювання – заявив перший заступник голови ОДА Леонід Мельник ”

На думку Леоніда Мельника, необхідно консолідувати зусилля усіх владних структур, аби розробити оптимальну програму реформування ЖКГ, використовуючи український та закордонний передовий досвід та залучити до її обговорення представників політичних партій, громадськості та ЗМІ.

“Програма реформування не забезпечить моментального виходу з кризи, але стане тривалим процесом, під час якого проблеми ЖКГ будуть вирішуватись поетапно і систематично”, – підкреслив Леонід Мельник.

За словами президента фірми “ОКО” Всеволода Ніколаєва, на реалізацію обласної програми реформування ЖКГ будуть залучені різноматні фінансові ресурси: бюджетні, інвестиційні, грантові та інш. А виконання Програми реформування ЖКГ Львівської області передбачається здійснювати у два етапи.

Протягом першого етапу (2004-2005 роки) передбачається: стабілізувати фінансовий стан підприємств житлово-комунальної сфери, забезпечити механізми їх прибуткової діяльності; створити умови постійного накопичення інвестиційних ресурсів, необхідних для технічної модернізації; здійснити комплекс інституційних змін системи управління; створити основи нормативно-правової бази функціонування ЖКГ, яке відповідатиме сучасним ринковим умовам та інші заходи.

Другий етап (2006-2010 р.) Програми передбачає: забезпечення платоспроможного рівня житлово-комунальних послуг, якість та обсяги надання яких відповідатимуть міжнародним вимогам; розробка і практичне впровадження довгострокових проектів технічної модернізації; удосконалення нормативно-правової бази ЖКГ, перетворення її у сферу інвестиційно привабливого, стабільного і прибуткового сектору бізнесової діяльності; розвиток ЖКГ у невеликих містах і селах області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *