ОСТАННІ НОВИНИ

США націлені на інвестиції у виробництво далекобійної зброї в Україні, – Остін

Олег Дерев'янко

|

Сполучені Штати вважають ефективними інвестиції у виробництво в Україні засобів далекобійного ураження, зокрема, безпілотних літальних апаратів, для того, аби забезпечити ЗСУ наявністю таких спроможностей зараз і в майбутньому. Про це сказав міністр оборони США Ллойд Остін, передає Укрінформ із посиланням на Пентагон.

«Ми націлені на те, щоби надалі інвестувати в їхню здатність завдавати ударів на великі відстані», – зауважив глава Пентагону.

Він підкреслив, що українці продемонстрували, що можуть масово виробляти безпілотні системи, «які є дуже й дуже ефективними».

«Ми бачили, як вони влучно вражали цілі за 400 кілометрів за кордоном і навіть глибше», – підкреслив міністр оборони США.

Крім того, за його словами, розробки української сторони набагато дешевші, ніж вартість балістичних ракет.

«Отже, є сенс інвестувати в ці спроможності, у їхню здатність надалі масштабуватися. І я думаю, що це відповідає їхнім потребам не лише зараз, але й у далекому майбутньому», – підкреслив Остін.

Як повідомляв Львівський портал, на засіданні «Рамштайну», яке пройшло 6 вересня, президент Володимир Зеленський наголошував на важливості інвестицій, аби Україна могла виробляти більше власної зброї.

Невдовзі після цього стало відомо, що Литва дає Україні 10 млн євро на виробництво перших вітчизняних ракет-дронів «Паляниця».

Міністр оборони Рустем Умєров, коментуючи розвиток української оборонної промисловості, заявив, що західні партнери та союзники демонструють «велику зацікавленість» в інвестуванні.

Крім того, Умєров під час візиту в Італію 11 жовтня обговорив зі своїм італійським колегою Гвідо Крозетто можливість інвестування в оборонно-промисловий комплекс України.

«Важливим напрямом є створення українсько-італійських оборонних підприємств, адже Україна має значний промисловий потенціал», – наголосив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Carlos Bongioanni/Stars and Stripes

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *