ОСТАННІ НОВИНИ

Союзники зацікавлені інвестувати в українську оборонну промисловість, – Умєров

Наталя Дуляба

|

Західні партнери та союзники демонструють «велику зацікавленість» щодо інвестування в українську оборонну промисловість. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров за підсумками 24 засідання «Рамштайну».

«Маємо велику зацікавленість з боку наших партнерів та союзників інвестувати, фінансувати та співпрацювати для посилення української оборонної промисловості. З низкою країн вже в активній комунікації щодо можливостей фінансування нашої української зброї, ракет, дронів», – коротко сповістив глава Міноборони.

За його словами, така перспектива відкриває нові можливості для спільного розвитку оборонного потенціалу, а найважливіше – посилює фронт.

«Українські далекобійні дрони вже демонструють свою ефективність, це відзначають і наші союзники», – додав Рустем Умєров.

Нагадаємо, 6 вересня пройшло 24 засідання у форматі «Рамштайн» на однойменній авіабазі у Німеччині. На ньому міністри оборони та військові посадовці з близько 50 країн обговорюють допомогу для України та її координацію.

На зустрічі вперше присутній і сам президент Володимир Зеленський. Він закликав партнерів надати обіцяні раніше системи ППО, пришвидшити поставки зброї і врешті дозволити бити по військових цілях на території Росії. Також глава держави наголошував на важливості інвестицій, аби Україна могла виробляти більше власної зброї.

За підсумками цього «Рамштайну» вже відомо про низку пакетів військової допомоги. Також Литва дає Україні 10 млн євро на виробництво перших вітчизняних ракет-дронів «Паляниця».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *