ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині стартував опалювальний сезон: скільки громад вже з теплом

Олег Дерев'янко

|

Опалювальний сезон розпочався у 49 територіальних громадах Львівської області, переважно для соціальної інфраструктури. Лише у Стрийській громаді тепло подали до житлових будинків. Про це під час брифінгу 22 жовтня розповів перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

За його словами, температурні показники дозволили розпочати опалювальний сезон. У середу, 16 жовтня, очільник Львівської ОВА Максим Козицький підписав відповідне розпорядження.

Наразі опалення стартувало у 49 територіальних громадах області, однак переважно тепло подають до соціальних об’єктів, таких як школи, дитячі садки та лікарні.

«По житлових будинках з централізованим теплопостачанням у нас насправді лише зі Стрийською громадою розпочато теплопостачання, зокрема міста Стрия. Інші громади поки що обмежилися лише соціальною інфраструктурою», – сказав Годик.

Він додав, що обласні заклади охорони здоров’я, соціального захисту та освіти забезпечені резервними джерелами живлення на 100%. Медичні заклади мають резерв води та палива для генераторів на п’ять днів. Це дозволяє їм функціонувати у разі відсутності електроенергії.

У Львівській області також є 864 пункти незламності, 55 з яких наразі діють. У них можна зарядити гаджети та зігрітися. Локації пунктів доступні у застосунку «Дія».

Як повідомляв Львівський портал, першим бюджетним установам Львова ввімкнули опалення 11 жовтня. Станом на 16 жовтня тепло подають до 158 дитсадків, лікарень та шкіл.

У мерії пояснювали, що опалення в будинках львів’ян поки не вмикають, оскільки надворі очікується потепління.

Додамо, що зазвичай опалювальний сезон у Львові стартує у середині жовтня і триває до середини квітня. Першими тепло отримують лікарні, школи й садочки, а невдовзі після цього його вмикають і в житлових будинках.

Торік опалювальний сезон у Львові почався 10 жовтня з кількох лікарень, а мешканцям тепло подали 16 жовтня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, Leena/Pexels

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *