ОСТАННІ НОВИНИ

Нардеп Одарченко незаконно перетнув кордон з Румунією, – ЦПК

Наталія Жолинська

|

Народний депутат Андрій Одарченко, якого підозрюють у підкупі голови Держвідновлення, незаконно перетнув кордон з Румунією. Про це повідомили у Центрі протидії корупції.

Про втечу нардепа стало відомо під час засідання Вищого антикорупційного суду.

Як повідомили в Національному антикорупційному бюро України, депутат перетнув кордон в районі населеного пункту Красноїльськ Чернівецької області.

Окрім цього, джерела ЦПК зазначили, що спікер Верховної Ради не оформляв відрядження для виїзду Одарченка за кордон. Відтак, прокурор САП у зв’язку з втечею депутата внесла клопотання про стягнення застави. Також є клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на варту.

Раніше Львівський портал повідомляв, що напередодні у ЦПК припустили, що Андрій Одарченко втік з України через Закарпатську область, куди нардеп переїхав після повномасштабного вторгнення РФ. 

На Закарпатті, як кажуть активісти, Одарченко налагодив тісні стосунки з тодішнім керівником ОДА Віктором Микитою, якого тепер призначили заступником Єрмака.  

Відтак, 19 вересня нардепа Андрія Одарченка оголосили у міжнародний розшук.  

Нагадаємо, у листопаді 2023 року Андрію Одарченку оголосили підозру у підкупі голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури. Нардеп заплатив біткоїнами за сприяння у виділенні бюджетних грошей на ремонт університету, де він був ректором. 

Невдовзі суд призначив фігуранту запобіжний захід – два місяці під вартою із можливістю внесення 15 млн грн застави. Вже за кілька днів він вніс заставу і вийшов з СІЗО. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *