ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановлять ще одну меморіальну таблицю Ірині Фаріон

Наталя Дуляба

|

На фасаді ліцею №75 імені Лесі Українки встановлять меморіальну таблицю мовознавиці, екснардепці й громадській діячці Ірині Фаріон. Відповідне рішення 17 вересня прийняв виконавчий комітет Львівської міськради.

Меморіальну таблицю встановлять на фасаді ліцею №75, де колись навчалась Ірина Фаріон. Він розташований на вул. Караджича, 7, що у Залізничному районі.

Зазначимо, що це буде вже друга меморіальна таблиця, встановлена у Львові на честь Ірини Фаріон. Першу відкрили на 40 день загибелі мовознавиці на фасаді будинку на вул. Масарика, 3, де вона мешкала.

Передісторія 

Ірину Фаріон вбили пострілом у голову 19 липня біля її дому у Львові на вул. Масарика. Її у критичному стані госпіталізували з пораненням голови, втім через кілька годин вона померла

Поховали мовознавицю 22 липня на Личаківському кладовищі. Провести її в останню путь прийшли тисячі львів’ян

Підозрюваного у вбивстві мовознавиці, екснардепки й громадської діячки Ірини Фаріон правоохоронці спіймали 25 липня у Дніпрі. Це сталось на шостий день із моменту скоєння злочину. 

Обвинуваченим є 18-річний дніпрянин. ЗМІ опублікували його фото назвали ім’я – В’ячеслав Зінченко. 

Йому вже оголосили підозру в умисному вбивстві (ч.1 ст. 115 ККУ), суд помістив хлопця під варту. Сам він заперечує свою причетність до вбивства Фаріон. 

Всі деталі про вбивство і як до нього готувався підозрюваний 18-річний дніпрянин читайте за цим посиланням. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *