ОСТАННІ НОВИНИ

Україна відзначає День воєнної розвідки

Олена Карп'юк

|

7 вересня в Україні відзначають День воєнної розвідки. Крім привітань, у цей день політики, військові та всі інші українці наголошують на особливій місії ГУР, а тим паче під час повномасштабної війни. Про це повідомляє Львівський портал.

На офіційному рівні День воєнної розвідки в Україні почали відзначати у 2022 році, вже під час повномасштабного вторгнення Росії. Тоді відповідний указ видав президент й визначив дату – 7 вересня.

Важливість воєнної розвідки для національної безпеки України важко переоцінити. Саме вона здобуває оперативну й достовірну інформацію та дає реальні прогнози, на основі яких вище військово-політичне керівництво ухвалює подальші рішення.

У цей святковий день президент Володимир Зеленський подякував українським воєнним розвідникам, які завдають вагомих втрат ворогу і суттєво послаблюють його потенціал.

«Дякуємо кожному й кожній, хто здобуває важливу для нашої держави інформацію, завдає вагомих втрат нашому ворогу, суттєво послаблює його потенціал, захищає інтереси України та українців. Пишаємося вами й вашими результатами. Слава воєнній розвідці України», – відзначив він.

Зі свого боку Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський наголосив, що військова розвідка ефективно та якісно здобуває важливу розвідувальну інформацію, яку використовують для прийняття виважених стратегічних рішень.

«Сьогодні тисячі розвідників зі зброєю у руках пліч-о-пліч у складі Сил оборони України на передовій відбивають російські атаки, наближаючи нашу перемогу. Дорогі побратими і посестри, дякую за мужність, незламність і безкомпромісне знищення ворогів України. У цей день бажаю вам міцного здоров’я, стійкості, Божої опіки, нехай кулі минають вас. Ми переможемо!», – підкреслив генерал.

Очільник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук вважає, що саме розвідники приносять Україні щодня важливі перемоги.

«Наші розвідники – це невидимі Герої, які першими бачать загрози і останніми залишають поле бою. Їхній професіоналізм і мужність – це наш незламний щит у боротьбі проти російського агресора. Саме завдяки їм ми отримуємо важливі перемоги кожного дня», – зауважив Павло Ткачук.

З професійним святом своїх підлеглих також публічно привітав і голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. Він зауважив, що у 2024-му українські розвідники змусили Росію перенести свій флот у Чорному на «безпечну відстань», а кіберфахівці ГУР провели десятки успішних операцій, здобувши для України цінні відомості, проникли в російські бази даних та знайшли слабкі місця у зв’язку.

Буданов згадав і про диверсії у тилу РФ й запевнив, що вони триватимуть, а також відзначив українські дрони, здатні летіти на 1800 км. За його словами, вся інфраструктура Росії, яка працює на війну, обов’язково зазнає втрат.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ГУР, соцмережі Володимира Зеленського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *