ОСТАННІ НОВИНИ

Блінкен підтвердив передачу Іраном балістичних ракет Росії: будуть санкції

Олег Дерев'янко

|

Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що Іран передав балістичні ракети Росії для використання в Україні, через що нові санкції проти Тегерана є неминучими. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Washington Post.

Блінкен заявив, що нові санкції будуть оголошені пізніше у вівторок, 10 вересня, зокрема заходи проти іранської державної авіакомпанії Iran Air.

«Ми попереджали Тегеран публічно, ми попереджали Тегеран приватно, що цей крок був би небезпечною ескалацією. Росія вже отримала партії цих ракет», – сказав Блінкен.

Він додав, що Росія, швидше за все, використає ці поставки протягом декількох тижнів. Цього тижня іранські офіційні особи заперечували, що вони відправляли зброю до Росії.

Іран постачає Росії ударні безпілотники, але донедавна утримувався від пропозиції передачі більш потужного озброєння, очевидно, з огляду на попередження США і Європи про те, що це викличе хвилю болючих санкцій.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Білому домі вже заявили, що якщо Іран передав чи передасть Росії балістичні ракети, це буде «драматичною ескалацією» підтримці Тегераном війни РФ проти України.

Міністерство закордонних справ також висловило глибоке занепокоєння повідомленнями в міжнародних ЗМІ щодо можливої передачі Іраном балістичних ракет до Російської Федерації. У МЗС вважають, що якщо Іран справді передав Росії балістичні ракети, то це матиме «руйнівні наслідки» для двосторонніх відносин.

За даними ISW, Росія може використати іранські ракети для атак по інфраструктурі України восени та взимку. Зокрема, йдеться про понад 200 балістичних ракет малої дальності Fath-360.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, Defense Express

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *