ОСТАННІ НОВИНИ

США відреагували на можливу передачу Росії іранських ракет

Наталя Дуляба

|

У Раді нацбезпеки Білого дому заявили, що якщо Іран передав чи передасть Росії балістичні ракети, це буде «драматичною ескалацією» підтримці Тегераном війни РФ проти України. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на CNN.

Речник Ради з нацбезпеки Білого дому Шон Саветт сказав, що «будь-яка передача іранських балістичних ракет Росії була би драматичною ескалацією» у підтримці Іраном війни Росії проти України. У заяві він не підтвердив і не спростував, чи це сталося.

«Ми попереджали про те, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну безпекове партнерство між Росією та Іраном поглиблювалося, і що ми стурбовані цим. Ми і партнери чітко заявили на самітах G7 і НАТО цього літа, що ми готові разом відреагувати серйозними наслідками», – додав речник.

У представництві Ірану при ООН заперечили твердження про передачу Іраном Росії балістичних ракет.

Як відомо, 6 вересня видання WSJ з посиланням на джерела серед американських та європейських посадовців повідомило, що Іран вже передав Росії балістичні ракети малої дальності.

Агентство Reuters, яке першим повідомило про підготовку передачі балістичних ракет з Ірану до Росії, писало, що може йтись про Fath-360 – системи, яка запускає балістичні ракети з максимальною дальністю 120 км і 150-кілограмовою боєголовкою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *