ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прийшов до Варфоломія на молебень за жертвами війни в Україні

Наталя Дуляба

|

Під час візиту до Туреччини президент Володимир Зеленський взяв участь у поминальному молебні за жертвами війни в Україні, який очолив Вселенський Патріарх Варфоломій. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Молебень відбувся в соборі Святого Георгія у Стамбулі, на Фанарі. Службу правили українською та грецькою мовами правили Архімандрит Вселенського Престолу отець Методій і Патріарший диякон отець Епіфаній.

Також Володимир Зеленський мав окрему зустріч із Вселенським Патріархом, під час якої вони обговорили обговорили повернення в Україну незаконно депортованих дітей, українську формулу миру.

«Я хочу подякувати Його Всесвятості. Сьогодні важливий день, наша боротьба триває вже 500 днів із моменту повномасштабного вторгнення. Ми маємо підтримку Його Всесвятості, молитви за наших бійців, за народ, за наших людей, за життя в Україні», – сказав Володимир Зеленський.

Зі свого боку Патріарх Варфоломій відзначив важливість досягнення миру в Україні: «Вселенський Патріархат як Матір-церква всіх православних в Україні завжди перебуває на їхньому боці».

Він також висловив побажання, аби всі українські полонені й діти повернулися якомога швидше додому.

Нагадаємо, 7 липня президент України Володимир Зеленський приїхав у Туреччину, де він зустрівся із лідером держави Реджепом Таїпом Ердоганом. Вони обговорювали українську формулу миру, саміт НАТО, гарантії безпеки, зернову ініціативу та оборонні контракти між підприємствами обох країн.

Під час спільної пресконференції Ердоган заявив, що Україна «заслуговує» на вступ до НАТО.

Також Україна і Туреччина підписали Меморандум про взаєморозуміння у сфері стратегічних галузей промисловості, зокрема щодо розвитку потужностей виробництва дронів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *