ОСТАННІ НОВИНИ

Україна і Туреччина домовились про співпрацю у виробництві дронів

Наталя Дуляба

|

Україна і Туреччина 7 липня підписали Меморандум про взаєморозуміння у сфері стратегічних галузей промисловості. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Підписаним меморандумом сторони домовились про сприяння співпраці у стратегічних галузях промисловості та технологій між українськими й турецькими компаніями, а також про підтримку існуючих проєктів у цих сферах і започаткування нових.

«Серед напрямів співпраці – розвиток потужностей і можливостей виробництва автономних транспортних засобів, зокрема безпілотних літальних апаратів; нарощування виробництва різних типів БпЛА; дослідження й розробки в галузі автономних систем, космосу та в інших технологічних секторах стратегічних галузей промисловості двох країн», – йдеться у повідомленні.

В Офісі українського президента додають, що документ сприятиме зміцненню партнерства між Україною й Туреччиною, розвитку технологій і галузей промисловості, що мають важливе стратегічне значення.

Меморандум підписали міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін і міністр промисловості та технологій Туреччини Мехмет Фатіх Каджир. Під час підписання були присутні президенти Володимир Зеленський і Реджет Таїп Ердоган.

Нагадаємо, 7 липня президент України Володимир Зеленський приїхав у Туреччину, де він зустрівся із лідером держави Реджепом Таїпом Ердоганом. Вони обговорювали українську формулу миру, саміт НАТО, гарантії безпеки, зернову ініціативу та оборонні контракти між підприємствами обох країн.

Під час спільної пресконференції Ердоган заявив, що Україна «заслуговує» на вступ до НАТО.

Напередодні саміту НАТО у Вільнюсі Володимир Зеленський поїхав із туром за кордон. 6 липня він прибув у Болгарію, після чого відразу відправився відправився у Чехію, 7 липня глава держави завітав у Словаччину, останньою його зупинкою стала саме Туреччина.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *