ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський приїхав у Туреччину: про що говоритиме з Ердоганом

Наталя Дуляба

|

Услід за Словаччиною президент України Володимир Зеленський 7 липня прибув із робочим візитом до Туреччини. Про це він повідомив у своєму Telegram.

«Завершуємо насичений день у Туреччині. Переговори з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом. Координація позицій щодо формули миру, саміту НАТО, гарантіях безпеки та зерновій ініціативі. Відбудова України, оборонні контракти між нашими підприємствами», – відзначив глава держави.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 6 липня завітав у Болгарію, після чого відразу відправився у Чехію, потім – у Словаччину. Весь цей тур президент України здійснює напередодні саміту НАТО у Вільнюсі.

За підсумками візиту до Чехії прем’єр-міністр країни оголосив про надання Україні додаткових ударних вертольотів, великокаліберні боєприпаси, а також допоможе в підготовці пілотів винищувачів F-16.

Зі свого боку Болгарія підтримала вступ України до НАТО. Відповідний меморандум підписали президент Володимир Зеленський та болгарський прем’єр. Загалом уже 22 держави підтримали євроатлантичний курс України.

У Словаччині Володимир Зеленський зустрівся з керівництвом держави й обговорив оборонну підтримку та євроатлантичну інтеграцію України, саміт НАТО, українську формулу миру, двостороннє співробітництво та енергетичну безпеку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *