ОСТАННІ НОВИНИ

У «Дії» проводять опитування, коли святкувати Різдво

Андрій Котенський

|

У додатку «Дія» запустили опитування, де українці голосують за дату святкування Різдва. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На вибір респондентів чотири варіанти відповіді:

  • 25 грудня (за Григоріанським календарем),
  • 7 січня (за Юліанським календарем),
  • в обидві дати,
  • не святкую Різдво.

За попередніми результатами, 60% українців що взяли участь в голосуванні вже цього року святкуватиме Різдво у неділю, 25 грудня. Водночас 36% опитаних святкуватимуть. Ще 12 % опитаних святкуватимуть Різдво і 25 грудня і 7 січня.

«Міністр культури та інформаційної політики запропонував провести в застосунку опитування щодо дати святкування Різдва. Все більше українців зустрічають його 25 грудня. Так, як це робить більша частина світу. І так, як це було у 1918 році після проголошення незалежності Української Народної Республіки. Але також багато українців віддають перевагу старому стилю. І святкують Різдво 7 січня.

Заходьте в Дію й обирайте свій варіант. Гарного Різдва, коли б ви його не святкували», – повідомив Михайло Федоров.

Нагадаємо, Львівський портал повідомляв, чому Різдво святкують 25 грудня.

Про традиції святкування Різдва у родині Івана Франка, страви на святковому столі та улюблену коляду письменника. Детальніше про це читайте у нашому матеріалі: «На Різдво до Франка».

А також про 12 пісних страв до Святвечора. Що здавна готують галицькі господині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *