ОСТАННІ НОВИНИ

Covid: 40% українців не хочуть вакцинуватись навіть безкоштовно

Ольга Денисяка

|

Наразі 40% українців не хочуть вакцинуватися, навіть якщо вакцина проти коронавірусу буде безкоштовною. Якщо ж вона буде платною, то лише 35% українців мають намір зробити щеплення. Про це свідчать результати опитування проведені Соціологічною групою «Рейтинг» впродовж 28-30 листопада, передає Львівський портал.

 

Так, 55% готові особисто зробити щеплення від коронавірусу, якщо вакцина буде безкоштовною (40% – не готові).

Водночас, якщо вакцина буде платною, охочих зробити щеплення менше – 35%, а 57% не будуть робити її у такому випадку.

 

Зазначимо, першою країною у світі, яка схвалила коронавірусну вакцину Pfizer/BioNTech для широкого використання стала Велика Британія.

Раніше Львівський портал інформував, що проміжний аналіз дослідження вакцини Pfizer демонструє її ефективність на понад 90%.

Як відомо, в Україні також працюють над створення вакцини від коронавірусу. 20 жовтня президенту Володимиру Зеленському представили результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19.

У МОЗ кажуть, що оригінальна українська вакцина від COVID-19 може з’явитися вже через рік. Також у міністерстві заявляють, що на виготовлення української вакцини знадобиться приблизно 100-150 млн гривень.

Участь у дослідженні взяли 2500 громадян України віком 18+ із усіх областей, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Опитування група «Рейтинг» проводила методом телефонного інтерв’ю. Помилка репрезентативності становить не більше 2%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *