ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість українців, які прийшли на вибори, – люди віком 50+

Наталя Дуляба

|

56% опитаних виборців, які прийшли 25 жовтня на місцеві вибори в Україні, – це люди віком від 50 років. Про це свідчать дані електорально-поведінкового дослідження соціологічної групи «Рейтинг».

 

Так, 25 жовтня найактивнішими в Україні були виборці старшого віку. 56% тих, хто прийшов на місцеві вибори, – це були громадяни віком 50+.  При цьому в загальній структурі виборців їхня частка становить 45%.

Найвищу явку виборців старшого віку зафіксували на сході та півдні держави – 60%. А найбільший перекіс у бік старшого електорату відбувся здебільшого у містах, частіше серед чоловіків.

Менш активною була молодь  – лише 11% з тих, хто прийшов на вибори, був віком 18-29 років. А в загальній структурі виборців їхня частка становить 18%.

(Натисніть на зображення для збільшення)

«У віковому розрізі для старших респондентів основною причиною не йти на вибори був стан здоров’я, натомість для молоді – це зайнятість в день виборів і проживання не за місцем реєстрації (особливо актуально для Києва). Для людей середнього віку додалась ще загроза коронавірусу», – кажуть соціологи.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні пройшли 25 жовтня. На Львівщині явка на місцевих виборах склала 43%. Детальну інформацію по районах області можна знайти тут. У Львові ж явка становила майже 39%.

За даними екзит-полу другий тур виборів найвірогідніше відбудеться у Львові. За крісло голови Львівської ОТГ боротимуться чинний міський голова Львова Андрій Садовий та народний депутат України Олег Синютка.

Детальніше про те, як голосували пенсіонери і молодь за нову Львівську міськраду, читайте за цим посиланням.

Додамо, що по Україні загалом явка на місцевих виборах склала 36,8%. Цей показник є на 10% нижчим від місцевих виборів у 2015 році, коли явка сягла 46,6%.

Участь в дослідженні «Рейтингу» 25 жовтня взяли 8747 респондентів віком від 18 років. Опитування проводили біля 140 виборчих дільниць по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій. Похибка становить не більше 1,4%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *