ОСТАННІ НОВИНИ

При погіршенні ситуації з COVID-19 послаблювати карантин у Львові неприпустимо, – головний санлікар області

Соломія Головіна

|

При погіршенні ситуації із поширенням COVID-19 послаблення карантинних заходів на території Львова є неможливим. Про це 8 травня під час чергового засідання Обласного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації заявив директор Львівського обласного лабораторного центру Роман Павлів, передає пресслужба ЛОДА.

 

Він зазначив, що ситуація коронавірусом погіршується і протягом трьох останніх днів у Львівській області зростає кількість інфікованих. При цьому Роман Павлів додав, що понад 60% – це мешканці міста Львова.

У інформації ЛОДА зазначається, що значною мірою це відбувається внаслідок неузгодженого послаблення карантинних норм деякими органами місцевого самоврядування та нехтування правилами безпеки як окремими громадянами, так і торговими мережами.

«За таких умов послаблення карантинних заходів на території міста Львова вважаю за неможливе», – додав Роман Павлів.

Під час роботи обласного штабу наголосили, що в разі загострення ситуації із поширенням коронавірусу план виходу з карантину може бути переглянутий.

За результатами роботи Обласного штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій прийнято рішення про те, що послаблення карантинних заходів у місті Львові можливе виключно за умови покращення епідеміологічної ситуації, що буде підтверджено Львівським обласним лабораторним центром центром.

Відтак мешканців Львівщини закликали неухильно дотримуватися правил карантину.

Як відомо, останньої доби на Львівщині зафіксували новий коронавірусний антирекорд: плюс 65 хворих. Кількість інфікованих загалом сягає 660 осіб. Також зареєстровано 18 летальних випадків від COVID-19.

Раніше мер Львова вже заявляв, що у випадку, якщо динаміка захворюваності на коронавірус у Львові зберігатиметься, то послаблення карантину залишиться під питанням. Додамо, у Львівській ОДА прогнозують, що пік коронавірусу на Львівщині протримається до червня.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Нагадаємо,  уряд послабив карантин із понеділка, 11 травня. Втім при цьому послаблений карантин продовжили до 22 травня.

З 11 травня в Україні знову відкривають для прогулянок парки, сквери і зони відпочинку. Змогу відновити роботу отримують й салони краси, перукарні, ресторани і кафе (але лише у форматі «на виніс»), літні майданчики закладів харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *