ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ радить не виходити зранку на вулицю через пожежі під Чорнобилем

Ольга Денисяка

|

У Міністерстві охорони здоров’я порадили жителям Київщини та Житомирщини не виходити зранку на вулицю через шкідливі частки у повітрі, які утворились внаслідок пожежі в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає hromadske.

 

Насамперед не виходити на вулицю він рекомендував людям, які мають захворювання легенів або серцево-судинні захворювання.

За словами міністра, станом на 14 квітня радіаційний фон у Києві та у Київській і Житомирській областях був у нормі – 0,11 мікрорентгена на годину.

«Ми моніторимо ситуацію і бачимо підвищення у повітрі концентрації часток горіння, тому радимо усім людям, особливо тим, хто має хронічне захворювання легенів або серцево-судинні захворювання, обмежити свій вихід на вулицю в ранковий час, коли концентрація цих часток найвища», – сказав Максим Степанов.

Також міністр порадив пити більше води і проводити вологе прибирання помешкань.

Львівський портал повідомляв, що пожежі у Чорнобильській зоні вже погасили.

Нагадаємо, масштабна пожежа спалахнула у Чорнобильській зоні ще 4 квітня. Займання ліквідовували майже 11 днів.

Поліція затримала палія, через якого у зоні ЧАЕС виник ще один осередок вогню. Чоловік спалював сміття, потім рештки тліючого багаття погрузив на возик, вивіз за село і висипав на суху траву. Там сталося загорання сухостою.

Як відомо, Верховна Рада України 13 квітня збільшила штрафи за спалювання сухої трави, детальніше про це читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *