ОСТАННІ НОВИНИ

Виробничий дефіцит: в Україні не вистачає інженерів і технологів

|

На сьогодні виробничі професії перебувають у ТОП-10 найбільш затребуваних професійних сфер. На українському ринку дуже мало досвідчених інженерів і технологів у фармацевтичному бізнесі, тютюнової промисловості та атомній енергетиці. При цьому вимоги до претендентів, як правило, високі і досить жорсткі: найчастіше роботодавець чекає побачити «готового» фахівця з достатнім досвідом роботи. Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

В Україні все сильніше виявляється дефіцит виробничників. У середньому на одну вакансію претендує дві особи: hh.індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) складає від 1,8 до 2,5. В середньому за 2012 рік показник склав 2,3, а з початку 2013 року конкуренція між роботодавцями навіть дещо збільшилась і знаходиться на рівні 2,1-2,2. Такі показники дають можливість цьому напрямку знаходитись у топі найбільш затребуваних професійних сфер: на сьогодні виробничі професії посідають 4-5 місце в рейтингу найбільш затребуваних спеціалістів.

За кількістю спеціалізацій серед пошукачів лідирує машинобудування, сільгосп. виробництво, харчова промисловість і металургія. А ось досвідчених інженерів і технологів у фармацевтичному бізнесі, тютюновій промисловості й атомній енергетиці на ринку дуже мало.

 За рівнем кваліфікації найбільша кількість резюме приходить від інженерів і технологів, але також  велика частка тих, хто вважає, що вміє управляти виробничими проектами, цехами і підприємством у цілому.

Незважаючи на брак фахівців у багатьох виробничих напрямках, вимоги до претендентів, як правило, високі і досить жорсткі. Найчастіше роботодавець чекає побачити «готового» фахівця з достатнім досвідом роботи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *