ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили підпільний цех з виробництва алкоголю

Ольга Денисяка

|

У Львівській області викрили місцевого жителя, який незаконно виготовляв та продавав алкогольні напої. У нього вилучили фальсифікату на 1 мільйон гривень. Про це повідомили в Територіальному управлінні БЕБ у Львівській області.

Слідство встановило, що в серпні 2023 року фігурант організував роботу лінії для незаконного виготовлення підакцизної продукції в нежитловому приміщенні.  Фальсифіковані алкогольні напої він продавав на території Львівської області за допомогою одного із логістичних операторів.

Під час огляду вантажного мікроавтобуса біля одного з відділень поштової служби, а також в приміщенні, де виготовлявся контрафакт, детективи БЕБ виявили та вилучили близько 5500 літрів підробки.

Як повідомили у прокуратурі Львівщини, 27-річного мешканця Львівщини. Слідством встановлено, що на території Львівщини обвинувачений організував нелегальний бізнес із виробництва та реалізації фальсифікованого алкоголю.

«Підпільний цех облаштував в орендованому складському приміщенні. Там чоловік розводив спирт з водою та розливав у спеціально закуплені ємності та упаковки. Отримавши замовлення на фальсифікат через мережу інтернет, мав надіслати потенційним клієнтам незаконно виготовлені алкогольні напої поштовими відправленнями. Задля приховування своєї протиправної діяльності фігурант оформив посилки під вигаданими даними. Проте водну-спиртову суміш, яка вже була готова до транспортування, а  також та, яка знаходилася у підпільному цеху, було своєчасно виявлено та вилучено правоохоронними органами», – повідомили в прокуратурі.

Загальний об’єм арештованого фальсифікату становить більше 6,5 тис. літрів, його орієнтовна вартість – близько 1 млн грн.

Чоловіку було повідомлено про підозру за виготовлення, зберігання, транспортування з метою збуту підакцизних товарів (алкогольних напоїв) (ч. 1, 2 ст. 204 КК України).  Наразі кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *