ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість зброї з пакету допомоги США для України вже знаходиться у Німеччині та Польщі, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Більшість озброєнь з нового пакета допомоги США для України, яку виділять після завершення процедури схвалення відповідного закону, вже перебуває на складах Німеччини і Польщі. Про це повідомляє CNN посиланням на американське джерело, пише Європейська правда.

Хоча американські офіційні особи не говорять про це відкрито, джерело повідомило, що значна частина цієї допомоги вже розміщена на складах у Німеччині та Польщі, що, очевидно, скоротить час, необхідний для її доставки в Україну.

Джерело також повідомило, що артилерійські снаряди будуть одними з перших матеріалів, які будуть доставлені в Україну.

Зазначається, що після перетину кордону українські посадовці намагатимуться доставити матеріали туди, де вони потрібні, якомога швидше – але це все одно становитиме значну логістичну проблему з огляду на величезну кількість відповідного озброєння.

Тому, йдеться у матеріалі CNN, навіть зі швидким схваленням нового пакета допомоги перевага, яку зараз має Росія, не буде усунута негайно.

Як повідомляв Львівський портал, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт щодо військової допомоги Україні, який передбачає майже 61 млрд доларів для України та союзників. На схвалення американської допомоги Київ чекав пів року.

23 квітня цей законопроєкт розглядатиме ще Сенат, після чого документ має підписати американський президент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *