ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський приїхав на Донеччину: перевірив фортифікації і провів нараду

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський навідався у Донецьку область, де перевірив стан будівництва фортифікацій, провів нараду з військовими, а також відвідав поранених бійців. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Обговорюючи безпекову ситуацію в регіоні, командувач ОСУВ «Хортиця» Юрій Содоль доповів про оперативну обстановку, зокрема щодо оборони Часового Яру. Також він поінформував про основні потреби військових підрозділів.

Начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін доповів про ліквідацію наслідків російських обстрілів і відновлення водопостачання в населених пунктах, про навчальний процес та будівництво шкільних укриттів. Крім того, зараз на Донеччині зводять третю лінію оборони.

Під час наради спецслужби та правоохоронці розповіли про контррозвідувальну роботу та криміногенну ситуацію в регіоні.

Потім Володимир Зеленський проінспектував будівництво фортифікаційних споруд на Донеччині. Він оглянув вогневі споруди, захисні залізобетонні конструкції, траншеї, спостережний пункт та невибухові загородження.

Крім того, глава держави навідався у медичну роту 95 окремої десантно-штурмової бригади, поспілкувався з військовими, які там лікуються, та дізнався про стан забезпечення медроти. Медиків відзначив орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та медалями «За врятоване життя».

Володимир Зеленський подякував захисникам за самовіддану службу, вручив ордени «За мужність» ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні», «Захиснику Вітчизни».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *