ОСТАННІ НОВИНИ

ВАКС конфіскував майно у голови окупаційної адміністрації Запоріжжя

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 23 квітня, Вищий антикорупційний суд частково задовольнив позов Міністерства юстиції до екснардепа Євгена Балицького, який очолив окупаційну адміністрацію Запорізької області. Зокрема у нього конфіскували нерухомість, авто, літаки та частки у компаніях. Про це Львівському порталу повідомили в Міністерства юстиції України.

Вищий антикорупційний суд частково задовольнив рішення щодо конфіскації активів Євгена Балицького, його батька Віталія та його сина Олександра.

В дохід держави стягнуто:

  • квартири, житловий будинок, земельні ділянки в місті Мелітополь;
  • чотири легкових автомобілі;
  • саморобне туристичне судно;
  • частки у дев’ятьох підприємствах;
  • кошти, розміщені на банківських рахунках;
  • ­чотири літаки Cessna172RG;
  • ­один літак Model 76, Duchess.

Довідка

Балицький Євген Віталійович є колишнім депутатом Верховної Ради України, якого після повномасштабного військового вторгнення рф на територію України було призначено «губернатором Запорізької області». В якості «губернатора» Балицький Є.В. активно співпрацює з росією, зокрема він займався організацією так званого «референдуму» про приєднання Запорізької області до рф. Станом на сьогодні курує виселення проукраїнських жителів Запоріжжя з власних осель, незаконний продаж їх нерухомого майна, а також поширює в ЗМІ проросійську пропаганду.

Балицький Віталій Броніславович є батьком Балицького Є.В., який надає потужності належних йому та захоплених ним підприємств збройним силам рф з метою виготовлення та ремонту їх озброєння.

Балицький Олександр Євгенович є сином Балицького Є.В., який вступив у проросійське воєнізоване угруповання і приймає активну участь на боці рф проти Збройних сил України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *