ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ розкрила деталі затримання агента РФ, який причетний замаху на Прокудіна

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали агента рф, який наводив російські дрони на локації Сил оборони та причетний до замаху на начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

Як з’ясували правоохоронці, зловмисник відстежував локації найбільшого зосередження особового складу та бойової техніки ЗСУ, а також розташування фортифікаційних споруд.

Для збору інформації російський агент видавав себе за водія таксі та їздив по місту у власному авто, в якому встановив прихований відеореєстратор. Крім того він намагався одержувати «потрібні» відомості, заводячи довірливі розмови зі своїми пасажирами. При чому, що час від часу його послугами користувалися навіть українські військовослужбовці.

Отриману інформацію фігурант месенджером передавав окупантам для підготовки прицільних ударів по місту, із застосуванням артилерії та дронів-камікадзе. Проте на початковому етапі розвідувальної активності, співробітники СБУ завчасно викрили плани агресора та затримали його.

Зокрема, у ході розслідування СБУ дізналася про причетність фігуранта до спроб замаху на голову місцевої ОВА. Встановлено, що саме за координатами та «підказками» агента окупанти намагались поцілити по автомобілю посадовця російським FPV-дроном.

Безпілотник був оснащений пострілом до ручного протитанкового гранатомета РПГ-7, що мав підірвати транспортний засіб, в якому перебував посадовець. Втім дрон було нейтралізовано.

За даними слідства, затриманим є 55-річний місцевий житель, який дистанційно працював на російську спецслужбу через знайомого. Ним виявився колишній місцевий житель, який після повномасштабного вторгнення втік до росії і почав працювати на воєнну розвідку рф. Його особу вже встановлено Службою безпеки.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності його спільника, який переховується в росії.

Нагадаємо, що 10 квітня був затриманий місцевий мешканець Херсона. Він організовував разом з ворожими спецслужбами замах на начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна. З глибини 12 км був запущений новий зразок ворожого FPV-дрона, яким він коригував вогонь по автівці Прокудіна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *