ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали фуру з контрабандою деревини на 1 млн грн

Олег Дерев'янко

|

Правоохоронці викрили спробу незаконного вивезення лісоматеріалів за кордон. У двох пунктах пропуску Львівщини виявили деревини на понад мільйон гривень. Про це Львівському порталу повідомили в Бюро економічної безпеки.

За даними слідства, зловмисники організували незаконне вивезення необробленого буку, дощок та інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України. Вони приховували їх від митного контролю.

Під час перевірки в двох пунктах пропуску було встановлено, що товарно-супровідні документи містять неправдиві відомості. Під виглядом пиломатеріалів (дошки) переміщувались лісоматеріали з дерева породи бук. Загальний об’єм лісоматеріалів становить 60 кубічних метрів, орієнтовна вартість – понад 1 млн грн.

Підприємства експортери працювали на підставі виконання міжнародних контрактів із суб’єктами господарювання, які зареєстровані у Великобританії та Румунії.

Розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 201-1 Кримінального Кодексу України (контрабанда лісоматеріалів та цінних порід дерев). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років, позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *