ОСТАННІ НОВИНИ

91% українців вважають корупцію серйозною проблемою країни, - опитування

Юлія Шпак

|

Переважна більшість українців вважає найбільш серйозною проблемою України корупцію і впевнена, що подолати її не можна лише зусиллями влади. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова, передає Укрінформ.

 

Згідно із опитуванням, 91% громадян вважають корупцію серйозною проблемою, причому 61% опитаних переконані в тому, що це – найбільш серйозна проблема, яка заважає розвитку країни.

Водночас 4% опитаних визнають, що проблема корупції існує, але вона не надто серйозна, а надуманою цю проблему вважають 0,5%.

Окрім того більшість громадян, а саме 61% вважають, що корупцію не можна подолати лише зусиллями влади. Протилежної думки дотримуються 26% опитаних.

Також громадяни вважають найбільш дієвими методами викорінення корупції каральні методи. Так, 55% вважають, що передовсім потрібно жорстко карати усіх, хто причетний до корупції. Ще 28% вважають, що подолати корупцію можна шляхом усунення корупційних ризиків. Тількі 12% опитаних вважають, що найбільш дієвим у боротьбі із цим явищем є виховання людей.

Опитування проводилося з 16 по 22 серпня в усіх регіонах за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2019 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *