ОСТАННІ НОВИНИ

Із 1-го липня у маршрутках Львівщини не буде пільгового проїзду?

|

Проїзд пільговиків скасують 1-го липня за рахунок монетизації пільг. Якщо ж цього не відбудеться, то перевізники Львівщини обмежать проїзд більшості пільговиків. Про це стало відомо зі слів голови ЛОДА Олега Синютки, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами Олега Синютки, сьогодні була зустріч із представниками міжміських і приміських перевізників, де дійшли згоди не обмежувати категорії пільговиків, які можуть безкоштовно їздити у маршрутках.

«Станом на 1 липня або проведемо монетизацію пільгового перевезення у Львівській області, відповідно до заяви міністра соціальної політики, або змушені будемо перейти на обмеження кількості пільгових категорій…», – повідомив він.

Також голова Львівської ОДА наголосив, що до кінця квітня обласна рада виділить кошти на перевезення пільговиків:

«Майже всі райони області передбачили можливості компенсації за пільгове перевезення у місцевих бюджетах. В кінці квітня на сесії обласної ради, коли переглядатимемо розподіл вільних залишків за 2016 рік, винесемо на розгляд питання стосовно фінансування пільгових перевезень у Львівській області».

Своєю чергою голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка висловив сподівання, що з липня таки впровадять проект із монетизації пільг.

«Всі управління соціального захисту мусять укласти з перевізниками договори терміном до 1 липня на відшкодування за пільгове перевезення. А кошти, які передбачені в районних бюджетах області, і, сподіваюся, будуть виділені з обласного бюджету, так само мають бути переплановані на виплату перевізникам у першому півріччі 2017 року», – наголосив він.

«Після того, як буде готовий проект постанови Кабміну, ми проведемо громадські слухання…», – додав Олег Синютка.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно перевізники заявили про те, що із 2 квітня збираються обмежити безкоштовне перевезення пільговиків на приміських і міжміських маршрутах Львівської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *