ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби в зоні АТО бойовики поранили двох українських військових

|

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден українських військовослужбовець не загинув, 2 – отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі.

Луганський напрямок

Поновилися активні бойові дії у Попаснянському районі, де епіцентром ворожих обстрілів вчора були українські позиції поблизу Троїцького. Вдень там бандформування провели ряд збройних провокацій. А після 9-ї вечора розпочали масований артилерійський та мінометний обстріл у районі Троїцького. Майже без перерв до опівночі тривали тамтешні обстріли, впродовж яких сили окупанта випустили більше 50 артилерійських снарядів. Паралельно з цим противник використовував міномети та гранатомети. Наші захисники надійно тримають оборону, відкриваючи вогонь у відповідь.

Паралельно з 8-ї до 11-и вечора бойовики, використовуючи гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, обстрілювали сили АТО у Станиці Луганській.

Також двічі сили окупанта порушили режим тиші на північ від Бахмутської траси – поблизу Кримського.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, з них 8 було із застосуванням гармат та мінометів.

Донецький напрямок

Вчора режим тиші зберігався до обіду. З 2-ї години бойовики почали активно обстрілювати наші позиції в авдіївській промзоні. Нарівні з легким озброєнням, ворог застосовував міномети. Після п’яти годин перестрілок обстріли припинилися.

Також неспокійно було на світлодарській дузі, де сили окупанта протягом трьох годин відкривали вогонь у бік наших позицій.

У районі Донецького аеропорту зафіксовано дві ворожі провокації, одна з яких – із застосуванням снайперської зброї. Також одноразово режим припинення вогню противник порушив на північних околицях Горлівки.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку також відбулося 6 ворожих обстрілів, 2 з яких – із застосуванням мінометів.

Маріупольський напрямок

Районами основних бойових дій були рубежі оборони поблизу Красногорівки та східні підступи до Маріуполя. Так, у Красногорівці російсько-окупаційні війська поводили себе вкрай агресивно, провівши один з наймасштабніших мінометних обстрілів останніх місяців на цій ділянці фронту – за неповних три години бойовики зі сторони Старомихайлівки випустили по наших позиціях більше 80 мін різних калібрів.

На лінії фронту від Павлополя до Широкиного перестрілки тривали протягом усієї доби. При цьому важке озброєння – міномети – противником застосовувалося тільки на крайньому півдні лише у темну пору доби.

У Новотроїцькому другий день поспіль активним був снайпер противника.

Всього за минулу добу на Маірупольському напрямку також відбулося 26 ворожих обстрілів, п’ята частина яких – з мінометів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *