ОСТАННІ НОВИНИ

На «Сільмаш» почали звозити техніку для сміттєсортувальної лінії?

|

Сьогодні, 16 грудня, на територію ЛКП «Львіспецкомунтранс», що на вулиці на вул. Шевченка, 327г, завезли техніку. Мешканці і активісти, які зібралися на пікет біля підприємства, переконані, що обладнання призначене для пресування сміття і зведення тут сміттєсортувальної лінії. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

dsc_7910

«Тут, у Рясному, взагалі робиться хаос. Мало того, що ночами працює якийсь підпільний асфальтний завод, всі діти кашляють через цей смог, то нам ще бракує сортувальної лінії…Ми вже проводили громадські слухання, де 260 осіб висловилися поти розташування тут цього комплексу. Більше того, навіть хотіли подавати до суду на нашого мера Садового…Це все може бути лише за межами міста, адже тут живе дуже багато людей. Як так можна робити?! Якщо пан Садовий так хоче, то нехай робить цю лінію біля свого дому», – обурилася мешканка Рясне-1 пані Марія.

dsc_7940

Активісти переконані, що завезена техніка призначена для сортування сміття.

«Судячи по маркуванню завезеного обладнання, воно призначене для фасування сміттєпереробних відходів. Очевидно, тут готують сміттєпереробну сортувальну лінію. Уся техніка новенька, з боку стоїть генератор…Тут таки планують робити переробний сортувальний цех. Місцеві мешканці категорично проти цього, а з їхньою думкою мають рахуватися», –  пояснив активіст Роман Цигилик.

dsc_7919

Коли журналісти разом і з пікетувальниками підійшли до працівників,  які розвантажували якесь обладнання, на питання про те, яке його призначення, робітники сказали, що не знають. Відтак, щоби розібратися у ситуації, на місце викликали патрульну поліцію.

dsc_7931

Через певний час на місце прибули патрульні. Їм вдалося зв’язавтися по телефону із керівником ЛКП «Львівспецкомунтранс». За словами правоохоронців, начальник підприємства казав, мовляв, не йдеться ні про яку сміттєсортувальну лінію і що тут готують станцію для обслуговування автомобілів. Також патрульні повідомили, що директор запросив усіх бажаючих мешканців приїхати у їхній офіс на вулицю Жовківську,18 і ознайомитися з відповідними дозвільними документами. Журналісти разом з активістами вирішили скористуватися запрошенням і відразу перевірити, чи має «Львівспецкомунтранс» ці документи. Втім, на вході нас зустрів охоронець, який заявив, що очільника підприємства вже нема, бо у них скорочений день.

dsc_7943

dsc_7915

dsc_7922

dsc_7947

Нагадаємо, мешканці Левандівки, вулиці Шевченка, Рясне та Білогорщі збираються у четвер, 1 грудня, пікетувати міську раду Львова.

Нагадаємо, під час засідання сесії міської ради Львова 10 листопада 2016 року на розгляд депутатів було винесено питання про виділення 10 га землі ЛКП «Львівспецтранс» на вул. Шевченка, 327 г під сміттєпресувальні лінії. Тоді депутати це питання перенесли.

Згодом у Львові відбулись громадські слухання з цього приводу і мешканці прилеглих територій висловилися проти будь-яких сміттєвих конструкцій поряд із їхніми помешканнями.

У порядку денному на 1 грудня з’явилось питання про виділення тепер вже меншої ділянки «Львівспецкомунтранс».

У мерії пояснили, що гектар землі потрібен «Львівспецкомунтрансу» для «виробничих потреб».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *