У «Правому секторі» відхрещуються від учорашніх сутичок у Львові

|

Представників організації «Правий сектор» учора ввечері, 6 листопада, біля «Цитаделі», де винаймає приміщення ГО «Автономний опір»,  на вул. Залізничній у Львові не було. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив керівник «Правого сектору Львівщини» Тарас Хамер.

11

За його словами, учора біля пам’ятника Андрею Шептицькому у Львові відбулось віче «Правого сектору», після якого учасникам організації не давали вказівок йти до «Цитаделі».

«Учора в рамках заявку, яку я подав до міськради, ми провели віче біля пам’ятника Андрею Шептицькому. Було десь 400 людей, все пройшло мирно. Своїх людей я після віче повідправляв по домівках і у своїх справах. Пізніше я дізнався про сутички біля «Цитаделі». Своїх людей я туди не відправляв – їх там не було…Те, що там потім собі хтось захотів кудись піти і щось зробити – це вже була, напевно, поодинока ініціатива окремих людей. Ні керівництво «Азову», ні я не давали вказівки іти і трощити щось», – зазначив він.

Також Т. Хамер наголосив, що попереджав під час судового розгляду позову виконкому міськради щодо проведення у Львові «Маршу волі», він говорив про можливі сутички.

«На судовому засіданні ми говорили, що різного року «ліві» заходи можуть спровокувати неадекватні дії. Вони («Автономний опір» -ред.) вчора дуже сильно анонсували, що, попри вс,е вони будуть іти, анархізм у Львові пройде… Ясно, що багато кому це не сподобалося, особливо людям «правих» поглядів. Люди приїхали з інших міст…Ясно, що треба було щось все-таки робити.

Нагадаємо, учора у Львові відбулись сутички біля «Цитаделі» між «Автономним опором» та представниками «правих» організацій. Попередньо «Автономний опір» планував провести 6 листопада у Львові «Марш волі» на честь Нестора Махна, який заборонив суд. Водночас в «Автономному опорі» у вчорашніх сутичках звинувачують поліцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *