ОСТАННІ НОВИНИ

Учора ввечері у Львові відбулись сутички між «правими» і «лівими» радикалами

|

Учора ввечері, 6 листопада, на території соціального центру «Цитадель» у Львові трапився конфлікт між представниками «Правого сектору» та «Автономного опору», що переріс у бійку. Про це Львівському порталу повідомили організації «Автономний опір».

11

«Заради зриву Маршу Махна ЦК “Азов”, Правий сектор і С14 навезли в західну столицю більше трьохсот осіб з усієї України. Однак навіть з урахуванням початкового чисельної переваги опонентів Автономного Опору, напасти на соціальний центр “Цитадель”, що функціонує за підтримки нашої організації, зважилися лише близько шістдесяти учасників правого мітингу. Раніше в соціальних мережах ми отримували погрози нападу на “Цитадель” і тому були готові захищати те, що створили за свої особисті гроші і своїми власними руками кілька поколінь АОшніков»,- повідомляють в організації.

3

«Приблизно о 20.30 озброєний натовп почав вибивати ворота і двері прохідної. Ми зайняли позиції у дворі, перед входом в будівлю, щоб не дозволити їм проникнути в “Цитадель” і хостел “ЮРУС”, розташований поверхом вище. У нас полетіли камені, вибухові пакети та матюки…. Трохи пізніше ми почули звуки пострілів. Нападники вибили двері на воротах, але, мабуть, побоялися забігати у двір. Незважаючи на можливість вільного проходу, зайти у двір і вступити в прямий силовий контакт нацисти не захотіли , вважаючи за краще викрикувати через ворота прохання вийти до них на вулицю і вступити в бій там. Так як нашими цілями були захист спортивної інфраструктури міста і життя постояльців хостелу, але ніяк не безглуздий мордобій з неонацистами на їхніх умовах, ми продовжили прикривати вхід в будівлю щільною фалангою. Вибухи, постріли і перекрикування тривали близько десяти хвилин. Після приїзду перших патрулів поліції нападники пішли»,- розповідають активісти.

2

Також в організації кажуть, що ніхто з нападників не був затриманий правоохоронцями.

«Серед наших постраждалих немає. С14 заявляють про кількох поранених з їхнього боку. Сунулися до автономів – отримали по зубах, і так буде завжди», – додають активісти.

Нагадаємо, раніше суд заборонив «Автономному опору» проводити марш на честь Махна.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *