ОСТАННІ НОВИНИ

Ян Томбінські: «Нідерландський референдум не вплинув на Угоду про асоціацію України з ЄС»

|

Посол ЄС в Україні Ян Томбінські про можливі наслідки і ризики проведеного референдуму в Нідерландах щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС:

tombinskiy1_650x410 (1)

«Цей референдум нині нічого не змінив щодо зони вільної торгівлі і всіх положень Угоди про асоціацію.

Нам сьогодні дуже важко коментувати результати нідерландського референдуму, тому що спершу це має зробити уряд та парламент Нідерландів.

Із того, що я почув від наших колег із Нідерландів, 12 квітня у них відбудеться зустріч уряду та парламенту. Відтак тоді і дізнаємося, яким шляхом вони і ми йтимемо.

Не потрібно забувати про те, що Угода про асоціацію була ратифікована 27 країнами ЄС.  Вища та Нижча палати нідерландського парламенту також її ратифікували. Власне, у цього референдуму був консультативний характер. Тому, спершу мусимо почути думку влади Нідерландів, всі європейські структури на це чекають».

Додамо, Нідерланди провели референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Парламент країни раніше підтримав запровадження зони вільної торгівлі між Україною і ЄС. Активісти побоюються, що це може бути кроком України до членства у ЄС, що коштуватиме платникам мільярди євро Згідно з попередніми результатами підрахунку голосів референдуму в Нідерландах, 61,1% проголосував проти ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. За угоду проголосували 38,1% виборців. Явка склала 32,2%. Як відомо, для того, щоб референдум був визнаний дійсним, явка повинна скласти 30%. Остаточні підсумки референдуму будуть оголошені 12 квітня.

 

Фото: rbc.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *