ОСТАННІ НОВИНИ

Пожежники підготують храми до новорічних та Різдвяних свят

|

Сьогодні, 22 грудня, відбувся виїзний брифінг фахівців Головне управління ДСНС України у Львівській області щодо забезпечення пожежної безпеки храмів напередодні новорічних та різдвяних свят. На прикладі церкви Пресвятої Трійці рятувальники продемонстрували правильну організацію пожежної безпеки у релігійних спорудах, передає кореспондент Львівського порталу.

храми і пожежі1

Начальник відділу нормативно-технічної роботи, контролю за системами протипожежного захисту та ліцензування Головного управління ДСНС України у Львівській області Орест Галонько розповів, що на території Львівської області функціонує 2062 релігійні споруди, з яких 739 є пам’ятками архітектури. З них 494 є пам’ятками дерев’яної сакральної архітектури.

Важливо зазначити, що чотири церкви у 2013 році включили до списку світової спадщини ЮНЕСКО: церква св. Юра у м. Дрогобичі, храм св. Духа в с. Потеличі, Жовківського району, Троїцька церква у м. Жовква та Церква Собору Пресвятої Богородиці у с. Матків, Турківського району.

храми і пожежі

Рятувальник зазначив, що у період з 1991 року по теперішній час на території Львівської області виникло 100 пожеж в культових спорудах. Упродовж 2015 року виникло 7 пожеж, з яких знищено та пошкоджено три культових споруди, які являються пам’ятками архітектури місцевого значення, та одну – національного значення.

Найпоширенішими причинами виникнення пожеж у святинях є: коротке замикання електромережі, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електромереж чи електроприладів, систем опалення, або ж нехтування правилами безпеки при використанні відкритого вогню.

храми і пожежі2

«До кінця поточного року фахівці Головного управління ДСНС України у Львівській області проводитимуть інструктажі щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки з обслуговуючим персоналом об’єктів, які будуть задіяні у проведенні новорічних та Різдвяних свят. Також рятувальники поспілкуються із настоятелями культових споруд. Їм вручать пам’ятки «Про заходи пожежної безпеки в культових спорудах», – розповів Орест Галонько.

Про результати проведеної роботи рятувальники повідомлять районні державні адміністрації та керівників релігійних конфесій, аби усунути всі недоліки.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *