ОСТАННІ НОВИНИ

На Київщині усе село голосувало без паспортів

|

В селі Потіївка Білоцерківського району Київської області явка на дільниці №320072 було досить високою, проголосували 465 чоловік із загальної кількості 590. За словами голови ДВК на початку дня голосування дільнична комісія заявила про те, що усі виборці матимуть можливість голосувати без паспортів і рішення було усно схвалене комісією. Про це Львівському порталу повідомили у ГФ «Опора».

thumb_1451_news_m

ГМ «Опора» нагадує, що згідно частини 2, статті 3 Закону України «Про місцеві вибори» документом, які посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).

За видачу бюлетенів без документа, що підтверджує особу, передбачена кримінальна відповідальність. Частина 2, статті 158-1 ККУ каже, що «надання виборчого бюлетеня членом виборчої комісії особі, яка не має права його отримувати, або викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, або надання виборцю заповненого виборчого бюлетеня, або надання виборцю можливості голосування більше ніж один раз – караються позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *