ОСТАННІ НОВИНИ

Місця для незаконних забудов у Львові є, а житла для воїнів АТО немає, - волонтер

|

Волонтери запевняють, що міська влада не хоче давати учасникам бойових дій обіцяні земельні ділянки. Про це сьогодні, 16 жовтня,  на прес-конференції розповіли експерти та громадські активісти, передає кореспондент Львівського порталу.

Волонтер та кандидат у Львівську міську раду, N1 у списку партії “Воля” Тарас Елейко вирішив зачепити питання надання житла для учасників бойових дій.

«Мене, як волонтера і добровольця, цікавить питання: чому бійцям не надають належних їм земельних ділянок? Коли учасники АТО звертаються до мерії за цією землею, то в Львівській міській раді стверджують про відсутність вільних земельних ділянок в місті, про неможливість будівництва житла для воїнів АТО», – каже він.

Проте така позиція мерії є абсолютно абсурдна і викликає чимало запитань.

«Ми дуже часто чуємо про скандали щодо незаконного будівництва. В першу чергу, приймаються рішення про знесення тої чи іншої незаконної забудови, щоправда жодного разу ще не бачив, щоб щось та й знесли. Цікавить таке: незаконні забудови у нас в місті є, а для вояків місця для будівництва немає», – говорить Тарас Елейко.

За його інформацією, однією з таких загадкових об’єктів у Львові є земельна ділянка, виділення для управління Служби безпеки України у Львівській області.

«Ми отримали інформацію, що за адресою вулиця На Нивах, 11, де було виділено місце для будівництва управління СБУ у Львівській області, певна комерційна структура пропонує продаж житла. Біля цієї будови є закинутий сад, чагарники. Ця територія для нас є цілком вільною землею для вояків. Тоді в мене виникає питання: чому чинна влада ігнорує потреби наших захисників?», – обурюється волонтер.

Голова правління львівської обласної ГО “Солідарність” Анатолій Семенюк спробував дослідити це ж питання, піднявши публічну інформацію щодо цієї території на сайті ЛМР, проте так і не з’ясував, як ця земля перейшла у власність комерційної структури.

«Виникає питання – звідки взялися житлові будинки на вулиці На Нивах? Я думаю, що в жовтні має запрацювати антикорупційне бюро, то це для них має стати першим питанням у Львівській області, тому що це має безпосередній стосунок з керівництвом Служби безпеки у Львівській області. Нехай вони нам дадуть відповідь на це питання», – сказав А. Семенюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *